Ώρες πριν από την δεξίωση στα κατεχόμενα για την τηλεοπτική σειρά «Κάποτε στην Κύπρο» που θα αρχίσει να προβάλλεται στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT απόψε το βράδυ, οι αντιδράσεις για το γκαλά συνεχίζονται ενώ επανεμφανίστηκαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου θα πραγματοποιηθεί απόψε η δεξίωση, οι αφίσες στο δρόμο με το σύνθημα «Love Erdogan».
Η επιλογή της 1ης Απριλίου ως ημερομηνίας για την πρεμιέρα μιας ακόμη πρόκλησης υπό την μορφή “σήριαλ” εντάσσεται στα σχέδια του Αττίλα, καθώς την 1η Απριλίου η Κυπριακή Δημοκρατία γιορτάζει την έναρξη του Επαναστατικου Αγώνα της ΕΟΚΑ Β, 1955-1959.

Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι που έφτασε στα κατεχόμενα, θα παραστεί επίσης στην δεξίωση για την πρεμιέρα της σειράς που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αμμόχωστο αλλά και στο Βαρώσι.
Το θέμα απασχολεί και πρωτοσέλιδα κάποιες τ/κ εφημερίδες σήμερα που γράφουν για παραβίαση των κανόνων προστασίας από τον κορωναϊό ενώ η Γενί Ντουζέν φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών που επικρίνουν την κατοχική “κυβέρνηση” γιατί παραβιάζει τους υγειονομικούς κανόνες που η ίδια έχει εγκρίνει.
Χθες το βράδυ, κατόπιν των αντιδράσεων, ο κατοχικός υπεύθυνος για την υγεία στο ψευδοκράτος, Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε ότι στην δεξίωση δεν θα παρευρεθούν 400 άτομα, αλλά μάξιμουμ 250 και θα γίνουν διαγνωστικοί έλεγχοι για τον ιό (Rapid test). Μιλώντας στο Κανάλ Τ, ιδιωτικό τ/κ σταθμό, είπε ότι το συγκεκριμένο πολιτιστικό κέντρο είναι χωρητικότητας 800 ατόμων, αλλά θα τηρηθούν οι κανόνες και θα παραστούν το πολύ 250 άτομα, ενώ η δεξίωση δεν θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό ή κοκτέιλ.

Μακάρι αυτό να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο

Μακάρι αυτό να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ λέγοντας ότι η πραγματοποίηση αυτής της δεξίωσης απόψε είναι αδικία για τον κόσμο και δείχνει ασέβεια προς την δημόσια υγεία.
Ενώ συνεχίζεται η πανδημία και καλλιτεχνικές ή θεατρικές εκδηλώσεις δεν γίνονται, είπε, αυτή η δεξίωση γίνεται χωρίς έγκριση από την «ανώτατη επιδημιολογική ομάδα». Αν υπάρχει έγκριση, πρόσθεσε, να ανακοινωθεί το αιτιολογικό αυτής.
Προκλητικός ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ, ευχαρίστησε την τουρκική κρατική τηλεόραση για την πραγματοποίηση και μετάδοση αυτής της σειράς. Αναφερόμενος δε στην σημερινή μέρα και την επέτειο της 1ης Απριλίου, υποστήριξε ότι “το δίδυμο Ε/κ – Ελλήνων ονειρεύτηκαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την Κύπρο” και ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό είναι να στηριχτεί η κυριαρχία και το ψευδορκάτος τους από κοινού με την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία και να ολοκληρώσουν την οικονομική ανάπτυξη του ψευδοκράτους.
Στην δεξίωση, που θα γίνει στο κλειστό πολιτιστικό κέντρο Ραούφ Ραίφ Ντενκτάς, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, θα συμμετάσχουν και 150 άτομα από την Τουρκία.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.