Μέτρα στήριξης της εστίασης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της σχετικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει οικονομική ενίσχυση του κλάδου της εστίασης, ο οποίος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το lockdown, μέσω του ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση δρομολογεί επίσης ανάλογη στήριξη και για τον κλάδο του τουρισμού.

Η εστίαση παραμένει κλειστή από τον Νοέμβριο και έκλεισε το 2020 με απώλειες 2,28 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).  Το πλάο της κυβέρνησης προβλέπει την επαναλειτουργία της εστίασης μετά τα μέσα Απριλίου, μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δηλώσει ότι το πακέτο της ενίσχυσης για εστίαση και τουρισμό θα ανέλθει στα 700 εκατ. ευρώ.

Στα μέτρα για τον κλάδο της εστίασης αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε ο υφυπουργός, «για τον κλάδο που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα», ετοιμάζεται μια νέα δράση χρηματοδότησης που αφορά «κεφάλαιο κίνησης ή μάλλον επανεκκίνησης ή κάλυψης ζημιών και πρόκειται για λεφτά στο χέρι». Παρόμοιο μοντέλο θα ακολουθηθεί και για το τουρισμό για την επανεκκίνηση και σε αυτό τον κλάδο προσέθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η διάρκεια των παροχών εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας και «αν πάνε όλα καλά, θα είναι εφάπαξ».

Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη στις 16:00 στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κλάδο της εστίασης με τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους υφυπουργούς στον πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και Άκη Σκέρτσο, τον γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Οι ενστάσεις Καββαθά για τη λειτουργία της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους

https://radar.gr/article/91424/kavvathas-to-20-ton-epixeiriseon-toy-kladoy-den-diathetoyn-eksoterikoys-xoroys

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.