H υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μίλησε σήμερα για τα self test, το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Ράπτη τόνισε ότι η παροχή των δωρεάν self test για οικιακή χρήση που νομοθετήθηκε χθες στη βουλή, θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα αποτελέσει ένα εργαλείο ελέγχου της πανδημίας, όπως επίσης θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, περιμένουμε την ολοκλήρωση του ελεγκτικού συνεδρίου, μέχρι τις 15 Απριλίου τα περιμένουμε», ανάφερε χαρακτηριστικά.

« Rapid και self test θα διατίθενται πλέον στα φαρμακεία», υποστήριξε η υφυπουργός, ενώ, όπως είπε, δεν έχει τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας.

Αναφερόμενη στα σχολεία, δήλωσε πως την επόμενη βδομάδα οι ειδικοί θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά φορτία.

Για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πως έχουν διατεθεί οι τρεις στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς non covid, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα δοθούν ακόμα 55 νέες κλίνες ΜΕΘ με διαθέσιμο προσωπικό που θα μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα.

«Είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», κατέληξε η υφυπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.