Σε έκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία της Ελλάδος και λοιπούς θρησκευτικούς φορείς, προχωρά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες από την πανδημία και να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο.

Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί το ύψος της επιχορήγησης, το οποίο θα προσδιοριστεί με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

Εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος η ρύθμιση, αφορά την εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα (ΕΝΠ), τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα (ΘΝΠ) και τις θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου.

Με την ίδια τροπολογία, η οποία αποτελεί προσθήκε στην κατεπείγον σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, για τις ρυθμίσεις που αφορούν την προστασία από τις συνέπειες της πανδημίας, παρατείνεται κατά ένα έτος η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ιεροδιδασκάλων για της τρεις μουφτείες της Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην οποία συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης εν όψει των εορτασμών του Πάσχα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.