Τα πιο ακριβά γλυκά του κόσμου. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα πιο ακριβά επιδόρπια του κόσμου, και για όσους μπουν στον πειρασμό να τα δοκιμάσουν, σίγουρα ο λογαριασμός δεν θα είναι και τόσο γλυκός – αλλά φυσικά, όποιος μπορεί να τα γευτεί, δεν έχει ανάγκη.

Βeyond Gourmet Jelly Beans (500 λίρες το βάζο)

Προσφέρονται σε βάζο φτιαγμένο από κρύσταλλα και περιέχουν ψήγματα χρυσού. Δεν θα το βρεις στο περίπτερο.

Golden Opulence Sundae (1000 λίρες)

Το συγκεκριμένο παγωτό είναι φτιαγμένο με κόκκους βανίλιας από την Ταΐτή  και περιέχει κομματάκια από Amedei Porcelana, την πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου. Σαν να μην έφτανε αυτό, διακοσμείται από χρυσό 24 καρατίων που τρώγεται και γλυκό χαβιάρι.

The Golden Phoenix Cupcake (1000 λίρες)

Κόκκοι βανίλιας από την Ουγκάντα και χρυσός που τρώγεται είναι μόνο μερικά από τα συστατικά αυτού του cupcake που μπορείς να βρεις μόνο στο Ντουμπάι. Θα σου το προσφέρουν σε χρυσό πιάτο 24 καρατίων.

The Luxury Zebra Cro (1,500 λίρες)

Το πιο ακριβό donut του κόσμου έχει κρυστάλλινο χαβιάρι σαμπάνιας και φύλλα χρυσού στην κορυφή ενώ η ζύμη είναι από βούτυρο ειδικά φτιαγμένο για κρουασάν. Στην γέμιση βρίσκουμε πάλι τον συνδυασμό βανίλιας από την Ταΐτή  και Amedei Porcelana.

Ένα κομμάτι από την γαμήλια τούρτα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας (4.160 λίρες)

Πουλήθηκε τόσο σε πρόσφατη δημοπρασία. Ναι, ο γάμος έγινε το 2011. Τι το κάνεις μετά το κομμάτι αφού το αγοράσεις;

Frrozen Chocolate Haute (25.000 λίρες)

Σερβίρεται σε ένα από τα πιο πολυτελή και ακριβά ζαχαροπλαστεία της Νέας Υόρκης, το Serendipity και αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο με 24 διαφορετικά είδη κακάο. 14 από αυτά θεωρούνται τα πιο ακριβά κακάο του κόσμου. Το κερασάκι στο sundae είναι ο χρυσός που τρώγεται (καθόλου φαντασία αυτοί οι σεφ πάντως) για κρούστα. Αν αποφασίσεις πως θες έτσι να ξοδέψεις την περιουσία σου, θα φας το Frrozen με χρυσά κουτάλια στην κυριολεξία, διακοσμημένα με διαμάντια.

The Absurdity Sundae (60.000 λίρες)

Οι σεφ που το δημιούργησαν κατανοούν πως το ποσό είναι κάπως μεγάλο για ένα απλό παγωτό και έτσι εαν αποφασίσεις να το αγοράσεις, στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα εισιτήριο για την Τανζανία, δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο, ένα T-Shirt για σουβενίρ και ένας προσωπικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να ανέβεις το βουνό Κιλιμάντζαρο όπου θα μπορέσεις να απολαύσεις το παγωτό σου

Platinum Cake (130.000 λίρες)

Σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τις γυναίκες να φορούν περισσότερα πλατινένια κοσμήματα, ο Ιαπωνέζος ζαχαροπλάστης Nobue Ikara δημιούργησε το platinum cake που περιέχει πλατινένιους κόκκους και κοσμείται από κολιέ του ίδιου υλικού.

Diamond Fruitcake (1, 65 εκατομμύρια λίρες)

Όπως καταλαβαίνει κανείς, το κέικ έχει πάνω του διαμάντια. 223 για την ακρίβεια. Πήρε περίπου 6 μήνες για να φτιαχτεί αλλά ο ιαπωνέζος σεφ κρατάει τα συστατικά που χρησιμοποίησε μυστικά.

https://radar.gr/article/88338/ta-pio-entyposiaka-metro-stin-eyropi

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.