Ο 8χρονος, σήμερα, Advay Misra, από το Δελχί, μετακόμισε στις ΗΠΑ σε ηλικία 5 ετών λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονιών του το 2018. Τώρα, πριν γυρίσει «σπίτι», κατάφερε να φτάσει στους τελικούς του διαγωνισμού «National Science Bee 2021» των ΗΠΑ στους οποίους είχε προκριθεί ενώ στις ΗΠΑ εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση.

Το «National Science Bee» είναι ένας διαγωνισμός επιστήμης για μεμονωμένους μαθητές, με ερωτήσεις που κυμαίνονται από τη βιολογία, τη χημεία, τη φυσική, την επιστήμη της Γης, την αστρονομία, τα μαθηματικά και άλλους επιστημονικούς τομείς.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει γραπτές προκριματικές εξετάσεις και τελικό, στην περιφέρεια, βασισμένο σε buzzer και εθνικά πρωταθλήματα που συγκεντρώνουν τους καλύτερους και λαμπρότερους μαθητές στις ΗΠΑ.

Λάτρης της επιστήμης, ο Advay από το Δελχί επικεντρώνεται τώρα στο «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διεθνούς Γεωγραφίας Bee» (International Geography Bee World Championships) και στο «International History Bee» που θα διεξαχθεί στο Κεμπέκ τον Αύγουστο του επόμενου έτους, για το οποίο προκρίθηκε φέτος.

Ένας από τους «λαμπρότερους μαθητές στον κόσμο»

Νωρίτερα φέτος, ο Advay ονομάστηκε ένας από τους «λαμπρότερους μαθητές στον κόσμο» από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και εισήχθη στο περίφημο Κέντρο για ταλαντούχους νέους (Center for Talented Youth – CTY), από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων, οι Mark Zuckerberg, Lady Gaga, οι ιδρυτές της Google, Rhodes Scholars και MacArthur Fellows.

Ο Advay Misra πήγε στο Beekman Hill International School (Public School 59) στη Νέα Υόρκη από την πρώτη έως την τέταρτη τάξη και τώρα θα συνεχίσει την εκπαίδευσή του σε ένα από τα σχολεία του Δελχί.

Πανεπιστήμιο Johns Hopkins: 8χρονος από το Δελχί ένας από τους πιο λαμπρούς μαθητές στον κόσμο

Ο 8χρονος Advay ήταν ένας από τους νεότερους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και κέρδισε την δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο στο «US Science Bee 2021» που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Προκρίθηκε στους τελικούς του Bee ενώ ήταν μαθητής στη Νέα Υόρκη αλλά πρόσφατα μετακόμισε πίσω στην Ινδία με την οικογένειά του.

«Η οργανική χημεία είναι το αγαπημένο μου μάθημα κι αυτό γιατί είναι συναρπαστικό να βλέπεις τις αντιδράσεις των ενώσεων», δήλωσε ο Advay ενώ δήλωσε ότι τα μυστήρια και η ρεαλιστική μυθοπλασία είναι επίσης από τα αγαπημένα του.

Αυτήν την περίοδο ο ίδιος εργάζεται στη φυσική σωματιδίων και χρησιμοποιεί προγραμματισμό για να απλοποιήσει τα οικονομικά ενώ περιμένει την εγγραφή του σε ένα κανονικό σχολείο στην Ινδία.