Επειδή και για το θέμα της αύξησης κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς πολλά λέγονται και γράφονται, εμείς σας λέμε:

1. Η αύξηση θα είναι της τάξης του 1,1 δις. ευρώ, ποσόν που θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον των επενδυτών κυρίως ξένων μόλις ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

2. Το ΤΧΣ παρά το όψιμο ενδιαφέρον για τα συμφέροντα του δημοσίου που εκδηλώνεται από τους τραπεζίτες που οδήγησαν το πιστωτικό ίδρυμα στην καταστροφή, θα περιορίσει τη συμμετοχή του στο 25%, πολύ κάτω του 33,4% που θέλουν οι …καλοί άνθρωποι της απιστίας και της υπεξαίρεσης που την έβγαλαν καθαρή λόγω ασυλίας!
Αλλά και τους κορυφαίους παράγοντες της αντιπολίτευσης που επί ημερών τους προκλήθηκε όλη η ζημιά, υπογράφηκαν οι περιορισμοί για τους τραπεζίτες, τα capital controls , οι μαϊμού αυξήσεις κεφαλαίου με τους Λογοθέτηδες…

3. Για τους μικρομετόχους καταβάλεται προσπάθεια να συμμετάσχουν έστω λίγο στην αύξηση παρά την παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης και το reverse split. Ακούω ότι στο τέλος της ημέρας οι μικροεπενδυτές θα μπορούν να αποκτήσουν τον ίδιο απόλυτο αριθμό με αυτόν προ της αύξησης.

4. Όλη η διαδικασία που ακολουθήθηκε και οδήγησε σε dilution 95% είχε τη σύμφωνη  γνώμη από την αρχή ως το τέλος του SSM, ο οποίος πίεσε για την εισροή νέων ξένων επενδυτών και φρέσκων υγιών  κεφαλαίων.

5. Δεν είναι άστοχο λοιπόν να μπορεί να αποκαλεστεί η Τρ. Πειραιώς ως νέα Eurobank!!!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.