Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η πιο καλύτερη, η πιο ποιοτική ομάδα. Μπορεί η πιο αδύνατη και πιο τυχερή να φεύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι έγινε και στο ματς της εθνικής ομάδας με την Ισπανία. Σε μία και μόνο τελική προσπάθεια ο Μασούρας κέρδισε το πέναλτι και ο Μπακασέτας ευστόχησε και η Ελλάδα πήρε έναν σπουδαίο βαθμό.

Για να λέμε όμως και τα θετικά η εθνική στάθηκε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι καθώς απειλήθηκε ουσιαστικά λίγες φορές και κράτησε μακριά από την εστία του Βλαχοδήμου τους Ισπανούς. Για να έχει αντίκρυσμα όμως η επιτυχία αυτή θα πρέπει να κερδίσουμε τη Γεωργία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς το περιμέναμε -και το περίμενε, μάλλον, και ο Φαν’τ Σχιπ. Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά, βγάζοντας φάση μόλις στο 2’, με την Εθνική μας να μην έχει προλάβει καν να ακουμπήσει μπάλα!

Πίεζαν ψηλά, «χτίζοντας» κατοχή, που έφτασε κοντά στο 80% και έψαχναν ένα γρήγορο γκολ. Οι διεθνείς μας, ωστόσο, έπαιζαν πειθαρχημένα, έστω και στο 1/4 του γηπέδου, με προσήλωση στην άμυνα, με το πρώτο ημίωρο να περνάει μάλλον «εύκολα». Άλλωστε, με εξαίρεση την ευκαιρία του 14′, όταν τα δύο σουτ του Κόκε σταμάτησαν πάνω σε παίκτες μας (το πρώτο σε Τσιμίκα, το δεύτερο το βγάζει με εξαιρετικό τάκλιν ο Τζαβέλλας), η «φούρια ρόχα» δεν μπορούσε να απειλήσει τον Βλαχοδήμο. Για να φτάσουμε στο 32’…

Η Εθνική μας αναστέναξε από ανακούφιση, βλέποντας τον «κεραυνό» του Όλμο έξω από την περιοχή να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, στην εξέλιξη της φάσης, όμως, ο Κόκε έκανε μια τέλεια μπαλιά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν αντέδρασε σωστά, και ο Μοράτα, στην πλάτη του Μπακάκη, με ένα άψογο κοντρόλ και πλασέ μεγάλου επιθετικού, άνοιξε το σκορ από κοντά (33′).

Πέναλτι και 1-1!

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και στο 55’ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ινίγκο Μαρτίνες στον Μασούρα.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, έβαλε το πόδι του, ο Ισπανός σέντερ μπακ τον χτύπησε με τις τάπες στο γόνατο και ο Ιταλός διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο 75’ οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο.  Ο Μοράτα έκανε την κάθετη πάσα στον Γκαγιά, αυτός βγήκε πλάγια, ο Βλαχοδήμος με γρήγορες κινήσεις έκλεισε τη γωνία του, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σούταρε απέναντι από τον Ελληνα τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία της Εθνικής μας ομάδας.

Στο 78’ ο Φαν Σιπ φρέσκαρε την γαλανόλευκη με τον Γιακουμάκη στη θέση του Μπακασέτα και λίγο αργότερα έβαλε τον Κυριακόπουλο αντί του Τσιμίκα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ισπανία πίεσε για το γκολ της νίκης, έκλεισε στα καρέ της την εθνική μας ομάδα, αλλά οι διεθνείς μας με αυτοθυσία έδιωχναν την μπάλα και κατάφεραν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46′ Ινίγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (64′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Τιάγκο), Φ. Τόρες (72′ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Χιλ).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ λ. τρ. Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης).

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.