Υπάρχει κάτι μαγευτικό σχετικά με το ηλιοβασίλεμα στο τέλος της ημέρας, αλλά τι το κάνει αντικειμενικά όμορφο; Για μερικούς, είναι η πορτοκαλί λάμψη που «ξεπροβάλει» πίσω από ένα κτίριο – για άλλους, είναι οι αποχρώσεις του ροζ και του μωβ που «κυριεύουν» ένα εμφανές σημείο στην πόλη.

Ουσιαστικά, ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε θέλουμε. Ολοι βλέπουμε την ίδια δύση του ηλίου, αλλά βιώνουμε διαφορετικά συναισθήματα.

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Αυτά είναι τα 24 καλύτερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

Το Ταζ Μαχάλ στην πόλη Αγκρα της βόρειας Ινδίας θεωρείται ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Οταν τελειώνει η μέρα και η ήλιος αρχίζει να δύει πίσω του, χαρίζει στους επισκέπτες ένα από τα εντυπωσιακότερα ηλιοβασιλέματα που υπάρχουν στη Γη.

Οι ακτίνες του ηλίου «αγκαλιάζουν» τον λευκό μαρμάρινο θόλο, «λούζοντας» με φως τους κατάλευκους τοίχους, καθώς και τους μιναρέδες και τους κήπους με μια απαλή ροζ και πορτοκαλί απόχρωση.

Ερημος Ατακάμα, Χιλή

Αυτά είναι τα 24 καλύτερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

Η έρημος Ατακάμα είναι τόσο ξηρή που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ευδοκιμήσουν φυτά. Εκεί γυρίστηκε η ταινία Space Odyssey του 2001, με την έρημο να «μεταμορφώνεται» στην επιφάνεια της Σελήνης.

Μικρές πληθυσμιακές ομάδες μαζεύονται γύρω από οάσεις γεμάτες με νερό και απολαμβάνουν καθημερινά ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα. Το Sandboarding και οι εκδρομές κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να απολαύσουν οι τουρίστες το θέαμα του φλογερού ήλιου που βυθίζεται στη στεριά.

Σαντορίνη

Ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από αυτή τη λίστα! Η κατάλευκη πόλη της Οίας είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για το ηλιοβασίλεμα της. Οι τουρίστες «καταλαμβάνουν» τους δρόμους της πόλης, συρρέοντας για να δουν ένα μοναδικό θέαμα που κάνει το νησί διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Οταν πλησιάζει το σούρουπο, ο ήλιος βυθίζεται στο Αιγαίο και γίνεται χρυσοκόκκινος, αντανακλώντας πάνω στη θάλασσα και τα γύρω νησιά. Τα ερείπια του κάστρου του Αγίου Νικολάου, οι εκκλησίες και οι στέγες «λούζονται» στους μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων δημιουργώντας ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από καρτ ποστάλ.

Λοφότεν, Νορβηγία

Αυτά είναι τα 24 καλύτερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

Δεν υπάρχει πάντα ηλιοβασίλεμα στο Λοφότεν, ένα αρχιπέλαγος στα βόρεια της Νορβηγίας όπου από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Ιουλίου ο ήλιος δεν δύει ποτέ. Το φυσικό φαινόμενο του «Ηλιου του Μεσονυκτίου» κρατά τον ήλιο ορατό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τους χειμερινούς μήνες υπάρχει η «Πολική Νύχτα», όπου ο ήλιος κάποιες ημέρες δεν ανατέλλει καν και το βόρειο σέλας παίρνει τη θέση του, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φωτεινό σόου που στήνουν στον ουρανό τα ηλεκτρόνια και πρωτόνια διαστημικής προέλευσης που συγκρούονται στην ατμόσφαιρα.

Βόρνεο, Μαλαισία

Βόρνεο, Μαλαισία

Η παράκτια πόλη Κότα Κινάμπαλου στο Βόρνεο έχει θέα στο τεράστιο όρος Κινάμπαλου – το οποίο παρέχει ένα υπέροχο σκηνικό για το ηλιοβασίλεμα.

«Πάρτε μερικά τηγανητά ζυμαρικά από την τοπική αγορά φαγητού και κατευθυνθείτε προς την παραλία της πόλης για να δείτε τον ήλιο να πέφτει πίσω από το επιβλητικό βουνό. Πρόκειται για ένα ηλιοβασίλεμα που δεν πρέπει να χάσετε!», τονίζει η Rough Guides.

Μπαλί, Ινδονησία

Μπαλί, Ινδονησία

Το Μπαλί είναι γνωστό για τα ξεχωριστά ηλιοβασιλέματα του. Ενα ιδιαίτερα όμορφο μέρος για να τα απολαύσει κάποιος είναι η παραλία Jimbaran – κατά μήκος της οποίας υπάρχουν μερικά εξαιρετικά εστιατόρια με θαλασσινά.

Σάσσεξ, Ηνωμένο Βασίλειο

Σάσσεξ, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι λευκοί ασβεστολιθικοί βράχοι μεταξύ του Seaford και του Beachy Head στο Σάσσεξ προσφέρουν τον τέλειο άδειο καμβά για ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Κατά μήκος αυτής της ακτογραμμής οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις ακτίνες του ήλιου να «χάνονται» μέσα στα βράχια, βυθίζοντας ολόκληρο το τοπίο σε μια πορτοκαλί και ροζ λάμψη.

Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια

Η Σάντα Μόνικα, για πολλούς η αγαπημένη «παιδική χαρά» των κατοίκων της Καλιφόρνια, διαθέτει ρόλερ κόστερ, μαγαζιά με ηλεκτρονικά παιχνίδια και καφετέριες. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο καρουζέλ και ένα ενυδρείο. Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνει κάποιος – όμως μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της Σάντα Μόνικα είναι εντελώς φυσική.

Οταν ο ήλιος αρχίσει να δύει, κατευθυνόμενος προς την παραλία κάτω από την προβλήτα, τα φώτα από το λούνα παρκ λαμπυρίζουν στο λυκόφως. Ενω οι περισσότεροι περνούν την ημέρα τους στο ρόλερ κόστερ, αυτό το όμορφο ηλιοβασίλεμα στην παραλία τους κρατάει «καρφωμένους» στο έδαφος.

Σιέμ Ριπ, Καμπότζη

Σιέμ Ριπ, Καμπότζη

Οι επισκέπτες κατακλύζουν κάθε μέρα από τις 4 μ.μ. τον Ινδουιστικό και Βουδιστικό ναό Phnom Bakheng που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόγου στη Σιέμ Ριπ. Ολοι τους περιμένουν τη μαγική στιγμή που ο ήλιος «βουτάει» στη λίμνη Tonlé Sap.

Ζανζιβάρη

Αυτά είναι τα 24 καλύτερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο_3

H Ζανζιβάρη είναι ένα όμορφο νησί στα ανοικτά των ακτών της Τανζανίας. Εχει πολλές τροπικές παραλίες που είναι ιδανικές για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον καυτό αφρικανικό ήλιο να εξαφανίζεται.

Εναλλακτικά, οι επισκέπτες μπορούν να επιβιβαστούν σε ένα σκάφος και να απολαύσουν μια κρουαζιέρα στα ήρεμα – κόκκινα από τον ήλιο – νερά. Θα απολαύσουν το ίσως καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο!

Δείτε εδώ τις φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.