«Παγώνει» εκ νέου η ρύθμιση για τον κατώτατο μισθό. Από τις 31 Μαρτίου θα στελνόταν η έγγραφη πρόσκληση της διαβούλευσης από την Επιτροπή Συντονισμού σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να προσέλθουν στον διάλογο, τώρα γίνεται λόγος για μετά τον Ιούνιο.
Το υπουργείο Εργασίας, με ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή, «παγώνει» για άλλη μια φορά την διαδικασία. Όπως αναφέρουν πηγές του οικονομικού επιτελείου στο MoneyReview, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες αυτή την στιγμή για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, καθώς η οικονομία βρίσκεται ακόμη κλειδωμένη, λόγω της πανδημίας.
Το σενάριο που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το υπουργείο Εργασίας είναι η έναρξη της διαδικασίας μετά τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ζήτημα να καθυστερήσει και άλλο δηλαδή από Σεπτέμβρη.
Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης χθες, τόνισε πάντως ότι ήδη εκπονείται από το υπουργείο Εργασίας μελέτη για την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν στην 9η μεταμνημονιακή έκθεση είχε θέσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού μέχρι τέλος Ιουλίου 2021.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.