Με προσφορές που ξεπερνούν τα 17 δις ευρώ το ελληνικό δημόσιο βγήκε ξανά σήμερα στις αγορές με ένα ομόλογο διάρκειας 30 ετών, το οποίο θα λήγει τον Ιανουάριο του 2052.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χώρα μας δεν αποκλείεται να αντλήσει πάνω από 3 δις ευρώ, ωστόσο το επιτόκιο θεωρείται «τσουχτερό», καθώς αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 1,9%.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε, με το αρχικό guidance σε ό,τι αφορά το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο MS συν 160 μονάδες βάσης, δηλαδή πέριξ του 2%.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια κίνηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 13 χρόνια και έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθέσιμων, αλλά και την αποστολή ενός μηνύματος στις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα δανεισμού σε βάθος πολλών δεκαετιών, πέραν του 2030, ένα έτος κατά το όποιο οι δανειστές θεωρούν ότι είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αλλά και να πείσει τους οίκους αξιολόγησης να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, καθώς παραμένει σε κατηγορία εκτός επενδυτικής βαθμίδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.