Την αποχώρηση των Super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ από τον ΕΛΟΜΑΣ, ανακοίνωσε η ΚΡΗΤΙΚΟΣ, η οποία θα προχωρήσει επίσης στην απορρόφηση του δικτύου καταστημάτων της CRM Αριάδνη στην Κρήτη.

Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, τα Super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, μετά από μια δεκαετή, πολύ επιτυχημένη και δημιουργική σύμπλευση με την οικογένεια του ΕΛΟΜΑΣ, από 1/1/2021 συνεχίζουν αυτόνομα με σκοπό να φτάσουν σε ακόμη περισσότερες γειτονιές σε όλη την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ υλοποιώντας το επενδυτικό και αναπτυξιακό της πλάνο, προέβη στην απόκτηση ποσοστού 49% της θυγατρικής «CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «C.R.M. – ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στους Μαλάδες Ηρακλείου Κρήτης εξυπηρετώντας πάνω από 140 καταστήματα και κατέχοντας πλέον το 100% των μετοχών της.

Με την κίνησή αυτή προσβλέπει στην ενίσχυση της παρουσίας της σε ολόκληρη την Περιφέρεια της Κρήτης μέσα από το επιτυχημένο μοντέλο της C.R.M.ΑΡΙΑΔΝΗ επεκτείνοντας το δίκτυο της τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή όσο και σε άλλα σημεία στην Ελλάδα.

Με την απορρόφηση της CRM, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ θα δραστηριοποιείται σε 27 νομούς της χώρας, ενώ θα αριθμεί πάνω, από 370 καταστήματα, 6 κέντρα διανομής και περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους. Στόχος της είναι το 2021 να ξεπεράσει τα 400.000.000 εκατ. ευρώ σε τζίρο και αυτομάτως γίνεται ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος του Σκλαβενίτη.

Και ο φόβος από το εξωτερικό!

Μια νέα προσθήκη έρχεται στον χώρο των σούπερ μάρκετ, καθώς στη χώρα μας θα δούμε πασίγνωστη αλυσίδα από τη Μεγάλη Βρετανία!

Μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας φιλοδοξεί να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της αλλά και τα κέρδη της, η Βρετανική αλυσίδα εκπτωτικών προϊόντων Poundland σε βάθος δεκαετίας.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα είναι γνωστή ως τα «σούπερ μάρκετ των φτωχών» και όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, έρχεται και στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής εταιρείας Pepco.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Poundland, ο Άντι Μποντ, ανέφερε στους Financial Times πως: «Υπάρχουν πολλοί πελάτες που θα ήθελαν τις προσφορές μας, επειδή η αγορά του εκπτωτικού λιανεμπορίου είναι λιγότερο ανεπτυγμένη στην περιοχή».

Η Poudland δραστηριοποιείται στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών και του λιανεμπορίου και ιδρύθηκε το 1990 ενώ από την αρχή του 2019 έχει εγκαινιάσει 300 νέα καταστήματα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η θυγατρική Pepco, μέσω της οποία η Poudland θα «προσγειωθεί» στην Ελλάδα και την Ιταλία, ειδικεύεται στα είδη ένδυσης και οικιακής χρήσης, παρέχοντας τα προϊόντα της σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα από τον Σαββίδη

ΠΑράλληλα, με πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη επεκτείνεται στην Ελλάδα η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα θα έχει συνεργασία με Έλληνες προμηθευτές ενώ θα επεκταθεί και στον τομέα των ακινήτων. Όσον αφορά το τελευταίο μάλιστα, φαίνεται πως ήδη έχει υπογράψει για ακίνητα σε Αθήνα, Τρίπολη και Λάρισα.

Η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere αποτελεί το σήμα της ρωσικής αλυσίδας Svetofor για τις αγορές εκτός Ρωσίας.

Η αλυσίδα Svetofor είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα ενώ έχει επεκταθεί και σε αγορές όπως Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα κ.α.

H ρωσική αλυσίδα απευθύνεται στους καταναλωτές που χαρακτηρίζονται “κυνηγοί ευκαιριών”, ενώ στα καταστήματα της δεν μπορείς να βρεις σταθερή ποικιλία καθώς υπάρχουν κωδικοί που όταν τελειώνουν δεν επανέρχονται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW, σε αρκετά είδη μπακαλικής και στα μη τρόφιμα οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 20% σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της.

Στην Γερμανία, όπου από τις χώρες που δραστηριοποιείται, είναι αυτή που μοιάζει περισσότερο με το ελληνικό μοντέλο, πελάτες της είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι οι οποίοι φροντίζουν να κάνουν τα εβδομαδιαία τους ψώνια από την ρωσική αλυσίδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η παρουσία της είναι αποκλειστικά στην Ανατολική Γερμανία όπου τα εισοδήματα παραμένουν ακόμη σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι στην Δυτική Γερμανία, τριάντα χρόνια μετά την επανένωση.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.