Ασφυκτική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ COVID της Αττικής αλλά και γενικότερα στα νοσοκομεία του Λεκανοπέδιο, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν μείνει κενές ελάχιστες κλίνες και συγκεκριμένα 14.

Ειδικότερα γεμάτες είναι οι ΜΕΘ Covid των νοσοκομείων ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 κλίνες, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16, ΕΡΥΘΡΟΣ 14 κλίνες , ΕΛΠΙΣ 6, ΝΙΜΙΤΣ 6, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 12 ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12, ΘΡΙΑΣΙΟ 17, ΤΖΑΝΕΙΟ 10.

Ουσιαστικά μόνο το ΚΑΤ (5 κενά κρεβάτια), η ΣΩΤΗΡΙΑ (6 κενά κρεβάτια), ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (2 κενά κρεβάτια) και το ΑΤΤΙΚΟ (4 κενά κρεβάτια) δέχονται ακόμη κάποιες διακομιδές.

Μόνο το ΚΑΤ, η ΣΩΤΗΡΙΑ, ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και το ΑΤΤΙΚΟ δέχεται ακόμα διακομιδές – Ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά περιστατικά διασωληνωμένα Covid και άλλων παθήσεων εκτός ΜΕΘ ( ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΝΙΚΑΙΑ, ΕΡΥΘΡΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ). Κάποιοι ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι από το Σαββατοκύριακο σε λίστα αναμονής και δεν έχει βρεθεί ΜΕΘ.

Θριάσιο για το πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου στους ασθενείς:

Προχωρήσαμε σε ενίσχυση του δικτύου
Σε ενέργειες ενίσχυσης του δικτύου οξυγόνου, καθώς και σε εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση πτώσης της πίεσης, έχει προβεί το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο 92% η πληρότητα ΜΕΘ Covid στην Αττική

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και προβλέπουμε ότι θα συνεχίζεται και τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, συνέχισε η κ. Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι η πληρότητα των ΜΕΘ υπολογίζεται στο 92%, παρά την αύξηση των κλινών, αλλά και τη συνδρομή ιδιωτικών κλινικών.

Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι μεταλλάξεις άλλαξαν τις ισορροπίες.

Κατά την τελευταία βδομάδα στην πρώτη και δεύτερη υγειονομική περιφέρεια υπήρξαν, όπως σημείωσε η ίδια, 2.000 νέες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.