Οι ηθοποιοί Κωστής Μαλκότσης και Θεόφιλος Βανδώρος «έφυγαν» από την ζωή σχεδόν ταυτόχρονα. Ο θάνατος των δύο ηθοποιών έχει προκαλέσει θλίψη, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου γενικότερα.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με ανάρτησή του στο facebook.

Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί..Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός,…

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

 Κωστής Μαλκότσης

Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, παράλληλα, και στο χώρο του θεάτρου.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και μαζί έχουν αποκτήσεις δύο παιδιά, τους Λαέρτη και Ερμή, οι οποίοι είναι επίσης ηθοποιοί.

Πέθαναν οι ηθοποιοί Θεόφιλος Βανδώρος και Κωστής Μαλκότσης

Σημαντικότερες στιγμές του καλλιτεχνικά είναι η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».

Τελευταία σημαντική στιγμή που έζησε στον κινηματογράφο ο Κωστής Μαλκότσης ήταν η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα, βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη.

Θεόφιλος Βανδώρος

Ο Θεόφιλος Βανδώρος «έφυγε» ξαφνικά στα 60 του χρόνια. Είναι γιος του 96χρονου σήμερα ηθοποιού, Νίκου Βανδώρου.

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Τμήμα Ηθών» ενώ πρωταγωνίστησε σε αρκετές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων η «Λάμψη» και οι «Φιλοδοξίες».

Πέθαναν οι ηθοποιοί Θεόφιλος Βανδώρος και Κωστής Μαλκότσης

Επίσης, είχε έντονη παρουσία στο ελληνικό θέατρο, τόσο σε κλασικά και σύγχρονα έργα όσο και στο αρχαίο δράμα.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε γεννηθεί στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του στο Παρίσι όπου παρέμεινε για μια δεκαετία.

Εκτός από την υποκριτική, αγαπούσε τη μουσική, έπαιζε κιθάρα και μπάσο, και για μια περίοδο έδινε ροκ συναυλίες, με γκρουπ που είχε ιδρύσει, σε στέκια της Αθήνας.

Το 2010 μετακόμισε στην Αυστραλία και αφού δούλεψε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.