Το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού οδήγησε σε βουτιά τον αριθμό των μηνιαίων γεννήσεων στην Ισπανία στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνοντας αντίστοιχες ενδείξεις μείωσης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τον Δεκέμβριο γεννήθηκαν μόνο 23.226 μωρά, κατά 20,4% λιγότερα συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2019 και τα λιγότερα από το 1941, όταν άρχισαν να καταγράφονται τέτοιου είδους στοιχεία, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INE, τονίζονας τη σύνδεση μεταξύ της μείωσης και ενός εκ των αυστηρότερων lockdowns στην Ευρώπη. «Παρόλο που ο αριθμός των γεννήσεων βρίσκεται σε μια σταθερά πτωτική τάση για αρκετά χρόνια, η μείωση επιτάθηκε εννέα μήνες μετά το lockdown κατά την πρώτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης (λόγω του κορονοϊού)», ανέφερε η INE σε ανακοίνωση.

Ωστόσο, παρόλο που το αρχικό lockdown στην Ισπανία παρέμεινε σε ισχύ για ολόκληρο τον Απρίλιο του 2020, ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο του 2021, εννέα μήνες αργότερα, αυξήθηκε κάπως στα 24.061. Δημογράφοι προβλέπουν ότι θα υπάρξει μεγάλη μείωση γεννήσεων σε όλη την Ευρώπη για το 2021, καθώς οι νέοι άνθρωποι σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν σε γενικές γραμμές υποστεί το βαρύτερο οικονομικό πλήγμα από τα lockdowns που επιβλήθηκαν με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.