Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ανέλυσε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διενέργεια των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν γίνει 2.500.000 εμβολιασμοί.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.126.000 εμβολιασμοί και είναι προγραμματισμένα ακόμα 1.400.000 ραντεβού. Συνολικά, 373.000 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου».

Και πρόσθεσε ότι από τα μέσα Απριλίου και μετά με τη ροή των εμβολίων, η οποία αναμένεται, θα μπορέσει να ξεδιπλωθεί πλήρως η εμβολιαστική αλυσίδα. «Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν γίνει 2.500.000 εμβολιασμοί. Αυτή τη στιγμή γίνονται 33.000-34.000 την ημέρα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσει πολύ αυτό το νούμερο, καθώς θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson που είναι μονοδοσικό και περιμένουμε 1.200.000 δόσεις για το τρίμηνο Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο, και από την Pfizer 1.071.000 δόσεις για τον Απρίλιο», επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τόνισε δε ότι το πρόγραμμα με τα ραντεβού των εμβολιασμών πάει πάρα πολύ καλά και ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται, καθώς είτε μέσω των φαρμακείων και των ΚΕΠ είτε μέσω της πλατφόρμας κλείνει το ραντεβού που επιθυμεί. «Είναι η πρώτη φορά που το κράτος έρχεται στον πολίτη με αυτόν τον τρόπο», υπογράμμισε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι μέχρι μέσα Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο νόσησης ανεξαρτήτως ηλικίας, οι  οποίοι ανέρχονται στους 270.000. Η πλατφόρμα για αυτούς θα ανοίξει μέσα στον Μάρτιο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου και μετά θα πάρει σειρά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν και να πάνε σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, κάποια στιγμή και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και το είδος των εμβολίων θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί, ώστε να εμβολιαστούν και οι άνθρωποι αυτοί», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης έχει τη δυνατότητα να το λειτουργήσει για το λιανεμπόριο χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση.

Ωστόσο, το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί εξαρτάται από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. «Το SMS είναι έτοιμο, δίνει τη δυνατότητα μιας κλήσης την ημέρα με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης», κατέληξε.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.