O υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τόνισε «ας είμαστε όλοι επιφυλακτικοί προτού ρίξουμε το ανάθεμα στην αστυνομία», αναφερόμενος στο βίντεο με τον ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη λέγοντας πως αναμένει τα συμπεράσματα της έρευνας της αστυνομίας αλλά και της προκαταρκτικής που διέταξε η εισαγγελία.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως ο έλεγχος του περιστατικού δείχνει μια ευνομούμενη πολιτεία και πως προτού κρίνουμε «τηλεοπτικώς» τα ζητήματα θα πρέπει να έχουμε τη συνολική εικόνα, δηλαδή τι αναφέρουν οι αστυνομικοί αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε το περιστατικό.

Τόνισε πως αυτό που ο ίδιος ακούει είναι πως δεν ισχύει ότι ο συγκεκριμένος πολίτης περπατούσε αμέριμνος και δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς. Αυτό που μεταφέρει η αστυνομία σύμφωνα με τον κ. Βορίδη είναι πως είχε εμπλοκή σε επίθεση στο υπουργείο Υγείας αλλά και ότι προσπάθησε να αφαιρέσει τον οπλισμό αστυνομικού, κάτι που δεν φαίνεται στο βίντεο όπως πρόσθεσε.

«Ακούω ότι η εικόνα την οποία ενδεχομένως προσπαθεί κάποιος να μεταφέρει, δηλαδή ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ένας κύριος ο οποίος περπατούσε αμέριμνος και ξαφνικά δέχθηκε επίθεση απρόκλητη από αστυνομικούς, ακούω ότι δεν είναι έτσι, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χωρίς εγώ να ξέρω, -ενδεχομένως θα έπρεπε και ο ίδιος να διευκρινίσει αυτό, ενδεχομένως είχε εμπλοκή και σε προηγούμενα επεισόδια, αυτό είναι το οποίο μεταφέρει η αστυνομία. Σε επιθέσεις, σε διαδηλώσεις που είχαν γίνει υπέρ του Κουφοντίνα, σε επίθεση στο υπουργείο υγείας. (Ακούω), ότι προηγουμένως -αυτό είναι που μεταφέρει η αστυνομία, έχει προσπαθήσει, αυτό που δεν καλύπτει το βίντεο να αφαιρέσει τον οπλισμό αστυνομικού», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα όπου οι αστυνομικοί είναι πάνω από το άτομο και εκείνο φωνάζει ότι πονάει, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι εάν υπάρχει  υπέρβαση του μέτρου της απαιτούμενης βίας αυτό είναι κάτι πάλι το οποίο θα διαπιστωθεί από της αρμόδιες αρχές.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει να αποκόβεται από τη γενικότερη σειρά των πραγμάτων, καθώς δεν πήγαν «έξαλλοι» αστυνομικοί με γκοπ και χτυπήσαν ξαφνικά κόσμο.

«Δεν είναι αυτό, είναι ένα περιβάλλον στο οποίο η αστυνομία έχει δεχθεί επίθεση γιατί έκανε ελέγχους για τον κορωνοϊό. Και ξαναλέω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αν είναι ακριβή αυτά που λέει η αστυνομία και εφόσον αποδειχθούν από την έρευνα ότι είναι ακριβή φαίνεται ότι δεν είναι περαστικός».

Πρόσθεσε επίσης εφόσον υπάρχει διαδικασία συλλήψεως, το άτομο οφείλει να την αποδεχθεί και αν είναι άδικη να μηνύσει στη συνέχεια τους αστυνομικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.