Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε πρόσφατη συνέντευξη της δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Μετά το πρώτο περιστατικό της Σοφίας Μπεκατώρου άρχισαν να δημοσιοποιούνται ή να μας αποστέλλονται κάποιες καταγγελίες που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης και βεβαίως αυτές προωθούνται αρμοδίως για πλήρη διερεύνηση», απάντησε η Υπουργός Παιδείας.

Η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εφαρμόζονται φέτος πιλοτικά εντάσσεται και η σεξουαλική αγωγή ώστε να μπορούν να προστατευτούν οι μαθητές από συμπεριφορές παρενόχλησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι η διαπαιδαγώγηση θα εγκατασταθεί σε όλα τα σχολεία από του χρόνου, ενώ πρόσθεσε ότι θεσμοθετήθηκε ο σύμβουλος σχολικής ζωής και ότι έχουν ενισχυθεί τα σχολεία με περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

«Η Παιδεία μπορεί κατά τη γνώμη μου να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να σπάσει η σιωπή. Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας μπορούμε να καλλιεργήσουμε περαιτέρω τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την πρόληψη, αλλά και για την αποκάλυψη τέτοιων περιστατικών κακοποίησης», δήλωσε η κα Κεραμέως.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.