Και να που υπάρχει περίπτωση να έρθουν τα πάνω κάτω. Η σχεδόν καταδικασμένη σε υποβιβασμό Λάρισα κέρδισε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ και απέκτησε δικαίωμα στην ελπίδα για παραμονή στη Superleague1.

Η Λάρισα με τη σημερινή νίκη ανέβηκε στους 16 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά της από τον ΟΦΗ στους τρεις (19β.). Επιπλέον, πριν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, παρεμβάλλεται το εξ αναβολής ματς με τη Λαμία την Τετάρτη, το οποίο εάν θα νικήσει θα ισοβαθμήσει με τον σημερινό αντίπαλο της.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ έμπλεξε για τα καλά… Η διαφορά που είχε από την επικίνδυνη ζώνη έχει εξανεμιστεί και πλέον συμπλήρωσε εννιά συνεχόμενες ήττες. Εάν συνεχίσει έτσι, τότε από τα όνειρα για τα Play Off θα κινδυνεύσει σοβαρά με υποβιβασμό στη Superleague 2…

Την ίδια ώρα ο προπονητής της κρητικής ομάδας Γιώργος Σίμος τελεί υπό παραίτηση.

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με το «καλημέρα». Στο 2′ ο Ντε Γκουζμάν μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Στάικο, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Λάρισα ισοφάρισε στο 28′, όταν ο Σωτηρίου συγκρούστηκε με τον Ντουρμισάι σε έξοδο του και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Ο Ντουρμισάι ανέλαβε και την εκτέλεση και ισοφάρισε.

Η ΑΕΛ παραλίγο να πάρει προβάδισμα στο 54′, αλλά ο Μπεν Χατίρα σημάδεψε το δοκάρι. Ωστόσο, αυτό το κατάφερε ο Ακούνια στο 63′, ο οποίος με πλασέ εντός περιοχής «νίκησε» τον Σωτηρίου και σημείωσε το 1-2.

Ο ΟΦΗ δεν τα παράτησε και στο 72′ κέρδισε πέναλτι με τον Σολίς, μετά από ανατροπή του Ακούνια. Ο Ντε Γκουζμάν το μετέτρεψε σε γκολ, έστω και αν χρειάστηκε διπλή εκτέλεση.

Ο Σολίς όμως εξελίχτηκε σε μοιραίο, αφού στο 78′ χτύπησε εκτός φάσης τον Γιακιμόφσκι και αποβλήθηκε. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντουρμισάι στο 85′ με εκπληκτικό σουτ, το οποίο δεν μέτρησε αμέσως, αλλά μετά τον έλέγχο του VAR κατακυρώθηκε.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης(81′ Λυμπεράκης) , Γιαννούλης, Διαμαντής, Στάικος, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Σαρδινέρο(81′ Καστάνιος), Στάρτζεον(81′ Μαρινάκης), Γρίβας(68′ Σολίς).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος(46′ Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμφόσκι, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα(77′ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Ακούνια, Νικολιάς(26′ Γκράουρ), Ντουρμισάι(87′ Νούνιτς).

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.