Η σοβαρή δουλειά που έχει γίνει σε πολλούς τομείς στη ΔΕΗ αθόρυβα από τη διοίκηση του κ.Γ. Στάσση έχει αντίκρισμα παρά τον πόλεμο που υφίσταται από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς-νταλαβεριτζίδικους  κύκλους διότι δεν κάνει …χατιράκια.

Στη Χαλκοκονδύλη δηλώνουν απόλυτα έτοιμοι για την έκδοση ομολόγου περίπου 500 εκατομμυρίων και μάλιστα με τη λεγόμενη «πράσινη ρήτρα» δηλαδή με συνδυασμό μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που είναι πολύ ελκυστικό για ξένους θεσμικούς.

«Αν το αποφασίσουμε το ομόλογο μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και τη Δευτέρα, αλλά μην ξεχνάτε πως έρχεται και η τελική λίστα υποψηφίων για τον ΔΕΔΔΗΕ στα τέλη του μήνα οπότε υπάρχει και αυτό το ενισχυτικό περιθώριο» μας λέει οικονομικό στέλεχος της επιχείρησης που ξέρει από αυτά.

Να προσθέσουμε ότι διεθνείς οίκοι (Fitch – S&P) αναβαθμίζουν τώρα τη ΔΕΗ όταν πριν από 20  μήνες με την προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση θεωρείτο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας!

«Είναι τουλάχιστον …τρομερό που ο παλιός διοικητής της ΔΕΗ επί Σταθάκη, βγαίνει και  αρθρογραφεί δεξιά και αριστερά κάνοντας υποδείξεις για το μέλλον της επιχείρησης. Ξεχνάει τις αποφάσεις που λάμβανε σε συνεργασία με τους …ψευτο-λόρδους με τις βρετανικές λιμουζίνες, τα πούρα και τις σωφεράντζες, οι οποίες ζημίωσαν τη ΔΕΗ και αυτό φαίνεται από τα τότε αποτελέσματα;» αναρωτιέται εξωτερικός σύμβουλος της επιχείρησης που την παρακολουθεί αρκετά χρόνια για λογαριασμό θεσμικών και προσθέτει: «τουλάχιστον να σταματήσουν να μιλούν, να νταλαβερίζονται και να συνωμοτούν εναντίον του κ.Στάσση, άλλαξε πλέον η κατάσταση, η μετοχή έφτασε στα 8,87 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ ξεπέρασε τα 2 δισ ευρώ και βαδίζει σταθερά στα 2,1 δις» όπως συμπληρώνει με νόημα.

Εδώ όμως θα πρέπει να του θυμίσουμε πως οι συνωμοσίες και οι δολοπλοκίες των «ψευτο-λόρδων» δεν κόβονται. Εχουν γίνει δεύτερη φύση λόγω της παλιάς κομματικής και ιδεολογικής ένταξης άσχετα αν αυτές οι εντάξεις έχουν (φυσικά)  εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια για χάρη του καπιταλιστικού κέρδους!

Πως το είχε πεί ο Ουίνστον Τσώρτσιλ; «αλίμονο σε όποιον δεν υπήρξε κομμουνιστής μέχρι τα 30 του χρόνια και αλίμονο σε όποιον παρέμεινε κομμουνιστής μετά τα 30 του χρόνια!»

Ε αυτό το ρητό οι ψευτο-λόρδοι με τις βρετανικές λιμουζίνες το γνωρίζουν καλά…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.