Σήμερα όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα κρεβάτια ΜΕΘ που είναι προορισμένα για περιστατικά covid-19 στο Βενιζέλειο νοσοκομείο… γέμισαν.
«Στο Βενιζέλειο έχουμε συνολικά 15 κρεββάτια ΜΕΘ εκ των οποίων τα 7 είναι αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή και τα 7 είναι κατειλημμένα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης ο οποίος ερωτηθείς για το αν υπάρξει νέο περιστατικό που χρειάζεται διασωλήνωση και εισαγωγή στη ΜΕΘ απάντησε πως «θα διακομισθεί σε οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ του νησιού».

Παράλληλα, στο Βενιζέλειο πριν λίγες μέρες έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και άνοιξε μία νέα πτέρυγα για περιστατικά κορονοϊού.

«Το Βενιζέλειο μέχρι πρότινος είχε δύο απλές κλινικές covid-19 συνολικής χωρητικότητας 30 ατόμων. Και αυτές τώρα είναι γεμάτες. Ωστόσο, ανοίξαμε μία ακόμα χωρητικότητα 15 ατόμων η οποία είναι, για την ώρα, άδεια», τόνισε σχετικά ο κ. Τερζάκης.
Η Κρήτη έχει υποστεί μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ σε αυτή τη φάση της πανδημίας όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις νοσηλείες στα νοσοκομεία του νησιού.
«Αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλειών από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα», επεσήμανε μιλώντας πριν λίγες ημέρες στο cretapost, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη η οποία όμως τόνισε πως «Το ΕΣΥ στην Κρήτη ακόμα αντέχει. Να ξέρετε πως αν χρειαστεί και φτάσουμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, υπάρχει σχεδιασμός για απομονώσεις ακόμα και ολόκληρων ορόφων».
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η Κρήτη μπορεί να αναπτύξει συνολικά έως και 56 κρεβάτια ΜΕΘ για κορονοϊό.
«Η Κρήτη συνολικά μπορεί να αναπτύξει έως και 56 κρεβάτια ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή έχουμε 30 ανοιχτές και μπορούν ν’ ανοίξουν και οι υπόλοιπες 26 μέσα σε λίγες ώρες. Παράλληλα, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να αναπτυχθούν επιπλέον 25 κλίνες από τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», υπογράμμισε σχετικά η κ. Μπορμπουδάκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.