Παραμένει επικίνδυνα αυξημένη η εισαγωγή ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς το περασμένο 24ωρο έγινε συνολικά 403 εισαγωγές ασθενών covid με τις 229 να αφορούν πολίτες και νοσοκομεία της Αττικής.

Πλέον ο νοσηλείες σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τις 3.200, ενώ περίπου τα μισά βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα οι ΜΕΘ της Αττικής δίνουν τη δική τους μάχη, εξαιτίας των αυξημένων διασωληνωμένων ασθενών, οι οποίοι ανέρχονται στους 449.

Μόλις την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 367 και στις 18 του ίδιου μήνα ήταν 320. Υπενθυμίζεται πως το αρνητικό ρεκόρ των διασωληνωμένων – το οποίο όλοι απεύχονται να καταρριφθεί- καταγράφηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2020 και ήταν 622.

Η ασφυκτική πίεση πάντως στα νοσοκομεία δεν πρόκειται να σταματήσει τις επόμενες 15 ημέρες.

Τα νοσοκομεία γεμίζουν λόγω των μεταλλάξεων

Την ίδια ώρα οι ειδικοί κάνουν έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς είναι πολύ εύκολο, λόγω των μεταλλάξεων, η κατάσταση να ξεφύγει και να φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, η βρετανική μετάλλαξη διασπείρεται ταχέως στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας με 1.667 στελέχη, αφού θετικά δείγματα σημειώνονται σε 38 Περιφερειακές Ενότητες (δηλαδή το 1/3 της χώρας).

Αρνητική πρωτιά έχει η Αττική (1.006 στελέχη συνολικά), η  Θεσσαλονίκη (200), το Ηράκλειο (116), το Ρέθυμνο (46), το Λασίθι (30) της Κρήτης, η Λάρισα (28), η Αχαΐα (22), η Κοζάνη (21), και η Εύβοια (12).

Ενδεικτικό της έξαρσης, αλλά και της υψηλής μεταδοτικότητας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι ότι στις 25 Φεβρουαρίου, ο αντίστοιχος αριθμός στελεχών περιοριζόταν στα 990.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως δεν δέχονται μόνο τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτική πίεση.

Γέμισε το Νοσοκομείο Λαμίας – 21 εισαγωγές μέσα σε μία μέρα

Οι εισαγωγές είναι αυξημένες και στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Μόνο την Πέμπτη, ειδικότερα, έγιναν 21 εισαγωγές στο νοσοκομείο Λαμίας με την πλειονότητα να είναι από την περιοχή της Λοκρίδας και συγκεκριμένα από τη Μαλεσίνα.

Έτσι, πλέον είναι γεμάτα τα 65 από τα 70 κρεβάτια του Πέτρινου κτιρίου που φιλοξενεί δύο κλινικές COVID, ενώ στο «κόκκινο» είναι και η ΜΕΘ, με διαθέσιμα μόνο τέσσερα κρεβάτια.

Μάλιστα, όπως γράφει το lamiareport.gr, ακόμη ένας ασθενής έχει διασωληνωθεί στο Πέτρινο κτίριο και αναμένεται η εισαγωγή του στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στη Φθιώτιδα εντοπίστηκαν 36 νέα κρούσματα.

Τα 29 από αυτά εντοπίζονται στη Λοκρίδα και τα 27 στον Δήμο Λοκρών και συγκεκριμένα σε:

·         Μαλεσίνα 19 (δύο μαθητές, δύο άνδρες και 15 γυναίκες)

·         Αταλάντη 3 (δύο άνδρες και μία γυναίκα)

·         Μαρτίνο 3 (δύο άνδρες και μία γυναίκα)

·         Καλαπόδι και Τραγάνα από ένα (47χρονος και 32χρονη αντίστοιχα)

Τα άλλα δύο εντοπίστηκαν στον Δήμο Καμένων Βούρλων σε 19χρονη και 29χρονο, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.