Η ΑΕΚ φλέρταρε με τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του κυπέλλου, αφού για μια ακόμα φορά προβλημάτισε με την απόδοσή της, έχασε από τον Βόλο με 1-0, όμως χάρη στο σκορ (4-2) του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο για τους «4».

Η ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίχθηκε από τις δύο ομάδες ήταν κάτω του μετρίου. Ειδικά η ΑΕΚ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και κινδύνευσε να πάθει κάζο. Ασύνδετη στις γραμμές της, με βασικά της ατού να υστερούν (Μάνταλος) και τραγική αντίδραση του Τσιντώτα στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Βόλος, φανέρωσε στον αγωνιστικό χώρο όλες τις αδυναμίες που έχει σαν ομάδα.

Από την άλλη ο Βόλος πίστεψε ότι μπορούσε να πετύχει μια ιστορική πρόκριση και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις το ματς. Τελικά αρκέστηκε σε μια νίκη γοήτρου.

Στο 9’ απείλησε για πρώτη φορά η ΑΕΚ όταν από την πάσα του Μάνταλου ο Καρίμ γύρισε και σούταρε αλλά ο Κλέιμαν δεν ανησύχησε κρατώντας εύκολα το μηδέν. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την κατοχή, εκμεταλλευόμενοι και τη γεμάτη τους μεσαία γραμμή και άρχισαν να ελέγχουν κάπως τον ρυθμό χωρίς όμως να δημιουργούν κάτι ιδιαίτερο.

Τραγική έξοδος του Τσιντώτα και πέναλτι-γκολ ο Βόλος

Κάπως έτσι κύλησε το ματς για τα επόμενα 25 λεπτά όπου δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας από τις δύο πλευρές. Μέχρι να φτάσουμε στο 35’. Τότε ο Τσιντώτας με τραγική έξοδο έπεσε πάνω στον Νίνη τον οποίο ανέτρεψε και ο Βόλος κέρδισε πέναλτι. Ο Δουβίκας ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του η οποία μπήκε πλέον για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ένα σουτ του Μπαρτόλο στο 39’ κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους με το 1-0 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Αν το πρώτο μέρος μπορεί να χαρακτηριστεί κακό, τότε το δεύτερο το λες και τραγικό. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η μπάλα έφτασε από κόντρες στον Καρίμ ο οποίος από θέση βολής δεν κατάφερε να νικήσει τον Κλείμαν στέλνοντας την μπάλα πάνω του. Πριν από αυτή τη φάση αλλά και μετά, δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας.

Η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα και προσπαθούσε να ροκανίσει απλά τον χρόνο, ο Βόλος ήθελε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι καλό αφού ο Νίνης που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, δεν συνέχισε ανάλογα. Στα αξιοσημείωτα του ματς η αποβολή του Χνιντ. Ο Χιμένεθ πέρασε στο ματς των Τυνήσιο στο 83′ για να αγωνιστεί ως χαφ, κι εκείνος κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες μέσα σε λίγα λεπτά και να αποβληθεί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Tέκιο (70′ Ριένστρα), Τσοκάνης (83′ Μαρτίνες), Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Νίνης, Περέα (62′ Περέα), Δουβίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ (83′ Χνιντ), Σιμάνσκι, Γκαρσία (87′ Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (58′ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (83′ Μαχαίρας).

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.