Αναδείξαμε χτες από το Radar.gr την περίεργη και ύποπτη υπόθεση μίσθωσης από την Grivalia για 99 χρόνια αντί ενοικίου που οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν αστείο και εξευτελιστικό, έκτασης περίπου 93 στρεμμάτων στην Άνω Μερά της Μυκόνου και μόλις 400 μέτρα από την δημοφιλή παραλία «Καλό λιβάδι» με τα trendy beach bar.

Πρόκειται για μια αγοραπωλησία που στο σύνολο της από την αρχή ως το τέλος θεωρείται ύποπτη και σε κάθε περίπτωση σκανδαλώδης, καθώς φέρονται να μεσολαβούν γνωστοί νταραβεριτζήδες της αγοράς ως ενδιάμεσοι και στη συνέχεια να ολοκληρώνεται το ντηλ με απίστευτα ευνοϊκούς για τον αγοραστή όρους μίσθωσης για 99 χρόνια!

Σε απλά ελληνικά, δυο νταραβεριτζήδες της πιάτσας, ήρθαν σε συμφωνία με την Μητρόπολη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου και ενοικίασαν για 99 χρόνια την συγκεκριμένη έκταση αντί τιμήματος ευτελιστικού το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς!

Οι δυο μεσάζοντες- ενδιάμεσοι έχοντας στα χέρια το «χρυσό συμφωνητικό» που είχαν αποσπάσει από την εκκλησία φέρονται να διαπραγματεύτηκαν με την Grivalia της οποίας ηγείτο ο περίφημος κ. Χρυσικός, δεξί χέρι του Γουάτσα , Ινδού μεγαλομετόχου της Eurobank, με τον οποίο ήρθαν σε συμφωνία!

Υπό αυτή την έννοια είναι προφανές πως η υπόθεση αυτή έχει πολλά κενά και πολλές γκρίζες ζώνες!

-Ποιοι ήταν οι νταραβεριτζήδες – ενδιάμεσοι;

-Τι σχέση είχαν με την Μητρόπολη της Σύρου;

-Σε τι τιμή ενοικίασαν για 99 χρόνια το φιλέτο της Μυκόνου η πραγματική αξία του οποίου είναι ανεκτίμητη;

-Σε τι τιμή υπενοικίασαν την έκταση στην Grivalia; Και τι κέρδος η συναλλαγή αυτή τους απέφερε;

-Πως όλοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης συνδέονται μεταξύ τους;

Και διερωτώμαι: θα παρέμβουν οι αρχές προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να καταδειχθεί εάν και ποιοι βγήκαν από τις μισθώσεις – αγοραπωλησίες ωφελημένοι;

Θα διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές το εύλογο των τιμημάτων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συμβάσεις ήταν εικονικές και αν υπήρχαν «μαύρα» στην υπόθεση, τα οποία κατευθύνθηκαν προς διάφορους αποδέκτες;

Αυτά προς το παρόν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.