Η Nasa ετοιμάζει check in στο διάστημα. Αν μέχρι πρότινος ένα ταξίδι στο διάστημα έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός, απ’ ό,τι φαίνεται είναι πια εφικτό. Και μάλιστα όχι μόνο το ταξίδι σε αυτό, αλλά και η διαμονή. Στα σκαριά φαίνεται να είναι, λοιπόν, η δημιουργία του πρώτου ξενοδοχείου στο διάστημα, το οποίο θα φέρει το όνομα Luxury Space Hotel και την υπογραφή του πρώην διευθυντή της NASA, Μάικλ Σουφρεντίνι, ο οποίος σήμερα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Axiom Space.

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στον κόσμο αναπτύσσει η εταιρεία Orbital Assembly Corporation (OAC), με την έναρξη των εργασιών κατασκευής να τοποθετούνται για το 2025, ενώ δεν αποκλείεται ο διαστημικός σταθμός να είναι έτοιμος στις αρχές του 2027, πραγματοποιώντας τροχιά γύρω από τη γη.

voyager_station2

Με βάση τον προγραμματισμό, το ξενοδοχείο θα διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο, σπα και δωμάτια για 400 άτομα. Ο διαστημικός σταθμός θα έχει το σχήμα ενός μεγάλου κύκλου και θα περιφέρεται για να δημιουργήσει τεχνητή βαρύτητα, σε επίπεδο παρόμοιο με τη βαρύτητα που εντοπίστηκε στην επιφάνεια της Σελήνης.

Οι παροχές του διαστημικού ξενοδοχείου θα παραπέμπουν στις υπηρεσίες που παρέχει ένα κρουαζιερόπλοιο, με θεματικές δυνατότητες για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν.

Η κατασκευή θα περιλαμβάνει μια σειρά από μονάδες, που θα συνδέονται με το εξωτερικό του περιστρεφόμενου δακτυλίου. Μερικοί απ’ αυτούς θα μπορούσαν να πουληθούν στη NASA και την ESA γα διαστημική έρευνα.

Ξενοδοχείο στο διάστημα: Ανοίγει τις πόρτες του το 2024! — Agrinio24.gr

Σε τροχιά περίπου 400 χλμ. από τη Γη

Σε τροχιά περίπου 400 χλμ. από τη Γη και με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 27.000 χιλιόμετρα την ώρα, οι χώροι του σταθμού θα περιλαμβάνουν πολυτελείς επενδυμένους τοίχους, φωτισμό LED με δυνατότητα αλλαγής χρώματος, παράθυρα 60 εκατοστών με πανοραμική θέα στον… κόσμο (!) και διακόσμηση που φέρει την υπογραφή του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Φίλιπ Σταρκ.

voyager_station5

Στο σαλόνι του Παρατηρητηρίου της Γης θα σερβίρονται γεύματα με θαλασσινά, ενώ όση ώρα κανείς απολαμβάνει το άπειρο του διαστήματος θα πίνει ταυτόχρονα ποτά και κοκτέιλ σε ποτήρια ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν στη μικροβαρύτητα.

voyager_station7

Οι ταξιδιώτες που θα θελήσουν ζήσουν τις απαράμιλλες απολαύσεις του διαστημικού τουρισμού πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, με τις φήμες να λένε ότι ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, θα πρέπει να υποβληθούν σε 15 εβδομάδες αυστηρής προπόνησης και 10 ημέρες διαβίωσης σε συνθήκες διαστήματος. Κάτι που δεν έχει αποτρέψει τον Τομ Κρουζ, ο οποίος, σύμφωνα με το tatler.com, έχει ήδη κερδίσει μια διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με τον σκηνοθέτη Doug Liman για να γυρίσει την πρώτη ταινία στο διάστημα.

Αν τα καταφέρει, τότε θα είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχει κατασκευάσει άνθρωπος και θα σταλεί στο διάστημα.

voyager_station8

Παράλληλα, το διαστημικό σκάφος, μαζί με μελλοντικά πλήρως επαναχρησιμοποιούμενα διαστημόπλοια, θα καταστήσουν βιώσιμο τον σταθμό, αφού θα επιτρέπει τακτικές και γρήγορες συνδέσεις με τη Γη.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.