Ηθοποιός μεγατόνων και ένας από τους σπουδαιότερους σταρ όλων των εποχών. Γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες ‘Λεωφορείο ο Πόθος’ και ο ‘Νονός’. Ο Μάρλον Μπράντο ήταν ένα τέρας υποκριτικής και παράλληλα ένας απίστευτα περίπλοκος άνθρωπος, οποίος φαίνεται ότι κρατούσε αρκετά κρυφά χαρτιά

Με αφορμή τον θάνατο του την 1η Ιουλίου του 2004, σας παρουσιάζουμε 8 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζατε για αυτόν.

1. Συμμετείχε σε ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν

Ήταν μια ταινία που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Τσάπλιν. Η ταίνια ονομαζόταν ‘A Countess from Hong Kong’ και ήταν μια ρομαντική κομεντί στην οποία πρωταγωνιστούσε η Σοφία Λόρεν.

2. Ήταν ιδιοκτήτης νησιού στη Γαλλική Πολυνησία

Ονομάζεται Tetiaroa και ήταν ο τόπος αναψυχής της βασιλικής οικογένειας της Αϊτής, μέχρι που αγοράστηκε από τον Μπράντο το 1967. Η πρώτη του επαφή με το νησί μέχρι και να προχωρήσει στην αγορά του, ήταν στα γυρίσματα της ταινίας ‘Η Ανταρσία του Μπάουντι’.

3. Είχε για κατοικίδιο ένα ρακούν

Όπως έχει πει ο ίδιος: “Ήθελα να αποκτήσω έναν χιμπατζή αλλά η μητέρα μου μου έδωσε τον Ράσελ, ένα νεαρό ρακούν… Η μητέρα μου είχε απίστευτη φαντασία και καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ. Ο Ράσελ μπορούσε να μου καταστρέψει τον ύπνο, γι’ αυτό και δεν τον άφηνα στο κρεβάτι. Συνηθίζαμε να παίζουμε κυνηγητό στο διαμέρισμα, πράγμα που λάτρευε.”

4. Ήταν εφευρέτης

Είχε βρει ένα νέο τρόπο για να ακούγονται τα αγαπημένα του τύμπανα conga.

5. Tον έδιωξαν από την στρατιωτική σχολή

Φαίνεται πως ο νεαρός Μπράντο ήταν επιρρεπής στους μπελάδες με αποτέλεσμα να τον αποβάλλουν από την στρατιωτκή σχολή Minnesota Shattuck Military Academy.

6. Ήταν στην εξέδρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Εκτός από το να παρευρίσκεται στην θρυλική ομιλία ‘I Have a Dream’, συμμετείχε σε μια τηλεοπτική συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα με τους Χάρι Μπελαφόντε, Τσάρλτον Ίστον και Σίντνεϊ Πουατιέ.

7. Συνελλήφθη σε συγκέντρωση υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των Ιθαγενών Αμερικανών (“fish-in” demonstration)

Είναι γνωστό πως απέρριψε το Όσκαρ που κέρδισε για τον ‘Νονό’ για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο προσέγγισης των Ιθαγενών από την βιομηχανία του θεάματος. Ο ακτιβισμός του όμως δεν ξεκίνησε τότε, ήταν ενεργός από αρκετά νεαρή ηλικία. Το 1964, παρευρέθηκε σε μια συγέντρωση για τα δικαιώματα ψαρέματος της φυλής Puyallup, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

8. Είχε έντονη αίσθηση του χιούμορ

Όπως έχει εκμυστηρευτεί ο Έντουαρντ Νόρτον κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας ‘The Score’ (τελευταία του Μπράντο), ο Μπράντο περιμένε τον Ντε Νίρο να γυρίσει μια σοβαρή σκηνή για να χρησιμοποιήσει μια συσκευή που μιμείτο ‘ανθρώπινους’ οργανικούς ήχους. Ο Τζόνι Ντεπ είχε πει ότι και οι δυο μοιράζονταν την ίδια παιδική αίσθηση του χιούμορ.