Η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για την ΕΠΟ προκρίθηκε με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ως πρόεδρος «κοινής αποδοχής» που θα υποστηριζόταν από το Big4 του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μια προσπάθεια εξαρχής δύσκολη. Όπως ο ίδιος ο Ζαγοράκης διαπίστωσε στις συνομιλίες που είχε με τους παράγοντες των 4 μεγάλων του ποδοσφαίρου οι διαφορές απόψεων είναι χαωτικές! Ο κάθε πρόεδρος προσεγγίζει το θέμα από τη δική του σκοπιά και θέλει να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος που θα προκύψει από τις εκλογές να έχει ρόλο «γλάστρας», αφού οι επιτροπές της Ομοσπονδίας θα ελέγχονται από άλλους παράγοντες.

Έτσι, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 είναι έτοιμος να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό και να του ανακοινώσει την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ.

Τι συμβαίνει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Σύμφωνα με πληροφορίες η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε μετά το ραντεβού του Ζαγοράκη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ δεν έβλεπε με καλό μάτι από την αρχή την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, αφού είχε προωθήσει για την προεδρία τον Ψαρόπουλο.

Με την αλλαγή όμως του αθλητικού νόμου το σχέδιό του δεν προχώρησε. Ο Μελισσανίδης δεν θέλει κάποιον άνθρωπο του ΠΑΟΚ (αν και ο Ζαγοράκης έχει φορέσει τη φανέλα και της ΑΕΚ) στην προεδρία.

Μπορεί στο παρασκήνιο να υπάρχει σύμπλευση με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Μελισσανίδη, αλλά ο «τίγρης» δεν έχει καταφέρει –μέχρι στιγμής- να επιβάλλει τις θέσεις του για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις επιτροπές.

Ο Ζαγοράκης δεν δεσμεύεται σε κάτι τέτοιο αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι αν το δεχτεί δεν θα μπορεί να ελέγχει την Ομοσπονδία.

Κι ενώ, για μια ακόμα φορά, είναι ορατά τα δύο μπλοκ που αντιμάχονται στο παρασκήνιο, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ από την μία πλευρά, Ολυμπιακός από την άλλη, αυτός που δεν έχει πάρει θέση ακόμα είναι ο Παναθηναϊκός.

Αν και ο Γιάννης Αλαφούζος φαίνεται να μην έχει τη δύναμη να επηρεάσει τις εξελίξεις και υπολογίζεται στο γκρουπ  με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και δεν έχει πάρει θέση.

Εν κατακλείδι, η υποψηφιότητα Ζαγοράκη φαίνεται πως έχει ήδη «καεί» και αυτό θα αποτελέσει ήττα για την κυβέρνηση. Ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε καλά ή υποτίμησε τα συμφέροντα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους παράγοντες που το διαφεντεύουν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.