«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε χθες στη Βουλή ότι για 15 μέρες έλεγε ψέματα για την υπόθεση Λιγνάδη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και τους δημοσιογράφους Μαρίνα Μάνη και Χρυσόστομο Λουκά.

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για 15 μέρες και η κ. Μενδώνη και ο ίδιος –μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου- μας έλεγαν ψέματα ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», υπογράμμισε.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι από τον κ. Λιγνάδη ζητήθηκε να παραιτηθεί. Αν τον πιστέψουμε, τότε παραδέχθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη συγκάλυψη, γιατί ουσιαστικά υποστήριξε ότι η καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6/2 ήταν αρκετή για να ζητηθεί η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν ήταν αρκετή για να ζητηθεί από την κυβέρνηση η παρέμβαση της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και τα δύο μαζί δεν γίνονται όμως», σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «όπως δείχνουν όλα αυτά, έχουμε κάθε δίκιο να μιλάμε για σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη». «Ο βούρκος είναι η προσπάθεια συγκάλυψης», τόνισε.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου –είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμα τις εκλογές γινόταν συζήτηση ότι θα αναλάβει αυτή τη θέση. Για αυτό το λόγο, ήταν προσωπική του επιλογή και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, γιατί στο πλαίσιο της πολιτικής του αλαζονείας, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ωστόσο χθες ο κ. Μητσοτάκης, με όρους πολιτικής δειλίας, επέλεξε να χρεώσει τον κ. Λιγνάδη στην κ. Μενδώνη, μένει να δούμε αν σε 15 ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γνωρίζει και την κ. Μενδώνη ή κάποιος άλλος θα την έχει βάλει στο υπουργικό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά. «Εκτός των άλλων, βέβαια, ο πρωθυπουργός χθες υιοθέτησε τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία της υπερασπιστικής γραμμής του κ. Λιγνάδη, ότι οι επιθέσεις στην κ. Μενδώνη γίνονται επειδή η ίδια έχει ξεκλειδώσει επενδύσεις», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τόνισε, ακόμα, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να πει ότι η κ. Μενδώνη δέχεται επιθέσεις επειδή δήθεν έχει ενοχλήσει τις συντεχνίες, υιοθετώντας ουσιαστικά την επίθεση που κάνουν όλες αυτές τις μέρες στελέχη της ΝΔ –όπως ο κ. Βορίδης ή ο κ. Ρωμανός- στους ηθοποιούς και τους ανθρώπους του πολιτισμού».

«Το κρίσιμο όμως είναι –και αυτό ανέδειξε η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα- τα θύματα να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν, να σπάσει ο φόβος», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Όλοι κρινόμαστε από το αν συμβάλλουμε να μιλήσουνε τα θύματα ή αν λειτουργούμε στην αντίθετη κατεύθυνση, προωθώντας τη συγκάλυψη. Και η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη έκανε το δεύτερο», είπε.

«Αυτή η ανάγκη να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να βγουν μπροστά οι άνθρωποι που έχουν να μοιραστούν αυτό το βάρος μαζί μας, σπάει τις παραδοσιακές πολιτικές διαιρέσεις, ενώνει όλο το δημοκρατικό, προοδευτικό κόσμο, είναι μια κοινωνική ανησυχία –και με αυτήν την κοινωνική ανησυχία συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας χθες», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Βλέπουμε ότι η σιωπή στην κοινωνία σπάει ολοένα και περισσότερο. Το κεντρικό αίτημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η Δικαιοσύνη», υπογράμμισε τέλος, αναφερθείς και στην επιστολή των 285 αποφοίτων του Αρσακείου.Το διακύβευμα είναι «πως κάποιος όσο ισχυρός και να είναι, όσο ισχυρά δίκτυα και να τον στηρίζουν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γλιτώσει, εφόσον έχει διαπράξει ένα έγκλημα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.