Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο 21ος αιώνας υπήρξε ο αιώνας της ρύπανσης και της κατάχρησης των φυσικών πόρων. Η ανθρωπότητα δεν έχει καταναλώσει ποτέ και απορρίψει τόσο πολύ!

Με εκπληκτικά αυξανόμενο ρυθμό, εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων (κυρίως πλαστικά) απορρίπτονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο, ενώ εκατομμύρια τόνοι απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής και ανοικτούς χώρους απορρίψεων.

Το κορίτσι συλλέγει κουτιά από χυμούς και χτίζει σπίτια για τα γατάκια στο δρόμο
Έχοντας επίγνωση του προβλήματος της κακής διάθεσης απορριμμάτων στην πόλη όπου ζει, η Χιλή Constanza Osorio Zaldivia είχε την ιδέα να ανακυκλώσει τα κουτιά χυμού που ρίχνονται στα σκουπίδια από τους γείτονές της για να τα μετατρέψει σε σπίτια για σκύλους και γάτες του δρόμου , που δεν έχουν κανένα μέρος για να κυρτώσουν.

Κορίτσι συλλέγει κουτιά από χυμούς και χτίζει σπίτια για τα γατάκια στο δρόμο

Η Constanza Osorio είναι μια νεαρή γυναίκα και μελετά την πρόληψη κινδύνων και την περιβαλλοντική μηχανική, οπότε γνωρίζει πολύ καλά όλη τη ρύπανση που δημιουργείται στον πλανήτη μας από τα σκουπίδια που παράγουμε, οπότε θέλει να κάνει κάτι για να γυρίσει τα σκουπίδια σε κάτι καλό και χρησιμοποιήσιμο. Kατάφερε να χτίσει σπίτια για άπορα ζώα με ανακυκλώσιμα υλικά από τα σκουπίδια.

Κορίτσι συλλέγει κουτιά από χυμούς και χτίζει σπίτια για τα γατάκια στο δρόμο

Εκτός από το να εκμεταλλευτείτε τα σκουπίδια σε κάτι θετικό, το κίνητρο της Constanza ήταν να βοηθήσει λίγα ζώα που δεν έχουν σπίτι και αναγκάζονται να υποφέρουν από τον τρομερό χειμώνα, επειδή πιστεύει ότι η δημιουργία σπιτιών με ζεστά υλικά που δεν τα διαπερνά το νερό, θα ήταν μεγάλο όφελος και χαρά για αυτούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.