Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, η εισαγγελία αναμένεται να ανοίξει και τους φακέλους και των άλλων καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο ΣΕΗ αφού τους παραλάβει από τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, η δικογραφία για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια και το περιεχόμενο της πραγματικά σοκάρει.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης έχει περάσει πλέον το δεύτερο βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και προετοιμάζει την απολογία του μαζί με το συνήγορο του ώστε να αντικρούσει το βαρύ και αποκρουστικό αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Η σε βάρος του δικογραφία περιλαμβάνει στοιχεία – φωτιά και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές στο ένταλμα που εξέδωσαν για τη σύλληψή του επικαλούνται ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος σχεδίαζε να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, πέραν αυτών για τα οποία έχει καταμηνυθεί.

Κυριολεκτικά το ένταλμα είναι «καταπέλτης» για τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς σε αυτό αναφέρεται πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή και μάλιστα με τα θύματα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία.

Με σύστημα κινούνταν ο Λιγνάδης

Στο ένταλμα γίνεται λόγος για συστηματική προσέγγιση των θυμάτων από τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και με εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του.

Ακόμη, αναφέρεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας, ότι εμφάνιζε εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη και ότι επέλεγε για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του κυρίως αλλοδαπούς και ανηλίκους.

Στη δικογραφία εκτός των δυο μηνύσεων για σεξουαλική κακοποίηση υπάρχουν και σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η 40χρόνη μάρτυρας που τον «καίει»

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται μαρτυρία 40χρονης γυναίκας η οποία γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις για τον τρόπο ζωής του σκηνοθέτη.

Η μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στην εισαγγελία ότι έβλεπε νεαρά αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται στο σπίτι του.

«Το 2016 του είπα: «Θα πάω στην Αστυνομία και θα σε δώσω». Μου απάντησε: «Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα»», φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η εν λόγω μάρτυρας.

Και ο άγνωστος μάρτυρας

Επίσης στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μια ακόμη σημαντική κατάθεση από άνδρα που φέρεται ως θύμα του σκηνοθέτη και ο οποίος έχει υποδειχθεί από τον Β.K, ενός εκ των μηνυτών του σκηνοθέτη.

Αν και τα καταγγελλόμενα στην μήνυση αυτή αδικήματα είχαν παραγραφεί, ο μηνυτής φέρεται να υπέδειξε ένα ακόμη θύμα του σκηνοθέτη, το οποίο και κατέθεσε στην εισαγγελία.

Η μαρτυρία του συγκεκριμένου προσώπου υπήρξε καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις της Δικαιοσύνης, ήτοι την έκδοση του εντάλματος και τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη το περασμένο Σάββατο.