Την πιο πειστική απάντηση για το αν είναι ικανή να κατακτήσει το σκουντέτο μετά από τη σεζόν 2009-10 έδωσε η Ίντερ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επιβλήθηκε με το εκκωφαντικό 3-0 στο ντέρμπι κορυφής της Μίλαν και ξέφυγε 4 βαθμούς από τη συμπολίτισσά της στην κορυφή. Επίσης ο Κόντε απέδειξε πως η επένδυση που έγινε από τη διοίκηση της ομάδας πριν από περίπου δύο χρόνια μπορεί να την οδηγήσει στη γη της επαγγελίας του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το 3-0 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Και οι σκόρερ αυτού; Τα δύο… κανόνια της Ίντερ. Το καλύτερο επιθετικό δίδυμο τούτη την ώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες, για τον οποίο η Ίντερ γύρισε την πλάτη σε χαλί εκατομμυρίων που της έστρωσαν το περασμένο καλοκαίρι. Μπαρτσελόνα, Παρί, Ρεάλ μερικές από τις ομάδες που τον ήθελαν. Οι Μιλανέζοι τον κράτησαν και ο Αργεντινός φορ συνεχίζει να… τρελαίνει κόσμο.

Γκολ στο 5′ για το 1-0. Γκολ στο 57′ για το 2-0. Και μετά η… σκυτάλη στον παρτενέρ του. Ο Ρομέλου Λουκάκου, στη νέα συνάντηση με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετά την… κοκορομαχία του Κυπέλλου, ήταν και πάλι εκεί. Για να γράψει το 3-0 στο 66′ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ίντερ.

Μια νίκη που τη φέρνει στο συν τέσσερα από τη Μίλαν, στο συν δέκα από τη Ρόμα και στο συν έντεκα από τη Γιουβέντους. Μια νίκη που την οδηγεί ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.