Χθες το βράδυ στην πόλη Ντένβερ συντρίμμια που προέρχονταν από τον δεξιό κινητήρα επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας United Airlines, προσγειώθηκαν πάνω σε σπίτια. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή όταν αντιμετώπισε μηχανική βλάβη. Ωστόσο, ο κινητήρας συνέχιζε να δίνει ώθηση, παρότι ήταν σχεδόν διαλυμένος.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, κυρίως από την αστυνομία του Μπρούμφιλντ, είναι ορατό τμήμα του περιβλήματος του κινητήρα, κυκλικού σχήματος, με διάμετρο μεγαλύτερη από μια πόρτα εισόδου.

«Το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση με προορισμό τη Χονολουλού (Χαβάη), επέστρεψε στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια μετά τη βλάβη που υπέστη στον δεξιό κινητήρα του λίγο μετά την απογείωση», εξήγησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας μέσω Twitter.

«Αυτό προσγειώθηκε πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου μου προτού πέσει στο πλάι. Άλλο ένα μεγάλο κομμάτι από τον κινητήρα του αεροσκάφους άνοιξε τρύπα με διάμετρο 1,5 μ. στην οροφή γείτονά μου», εξήγησε ο Κέρμπι Κλέμεντς, ιδιοκτήτης της αυλής όπου έπεσε το επιβλητικό κομμάτι από το στόμιο του κινητήρα, αφηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Η United Airlines διαβεβαίωσε μέσω Twitter ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός επιβάτη.