Στο ποσό των 1,3 δισεκ. ευρώ φτάνει το αποτύπωμα της πανδημίας το 2020 στην Allianz SE με βάση την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2020.

Σε επίπεδο έτους λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 9%, στα 10,8 δισ. ευρώ, έναντι 10,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών.

«Το προσαρμοσμένο στην Covid19 αποτέλεσμα λειτουργίας μας ήταν πάνω από τα επίπεδα ρεκόρ του προηγούμενου έτους», αναφέρεται στο CFO Giulio Terzariol. Οι μέτοχοι θα πρέπει να λάβουν μέρισμα 9,60 ευρώ, αν και το καθαρό κέρδος μειώθηκε κατά 14%, στα 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για το τρέχον έτος, ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Bäte εκτιμά λειτουργικό αποτέλεσμα 12 δισεκατομμυρίων ευρώ – με εύρος διακύμανσης ενός δισεκατομμυρίου, το οποίο είναι διπλάσιο από το συνηθισμένο στην Allianz.
Για το δ΄ τρίμηνο, τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν ενισχυμένα σε όλους τους τομείς που έχει παρουσία ;Έτσι η γερμανική ασφαλιστική ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν στα 2,98 δισ. ευρώ από τα 2,75 δισ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο του 2019.

Allianz Financial Results 2020 – YouTube