«Στην ΕΡΤ το μόνο που ήθελε ο Τσίπρας και ο Παππάς και γενικότερα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης και αρμόδια για την ένταξη, Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό διοίκησης της ΕΡΤ.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 υπογράμμισε πώς η Νέα Δημοκρατία από το 2014, είχε ιδρύσει ένα εποπτικό συμβούλιο που προέκυπτεμε τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και το νομικό συμβούλιο του κράτους ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.

Ωστόσο, όπως είπε η κ. Βούλτεψη ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε στην κυβέρνηση το κατήργησε και διόρισε ο τότε αρμόδιος υπουργός στις θέσεις αυτές συγκεκριμένα πρόσωπα

 

Συμπλήρωσε δε, πως δεν άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ την ΕΡΤ, αλλά η Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε τη δημόσια τηλεόραση και μετά τη ΝΕΡΙΤ.

Η ίδια πάντως, δεν φάνηκε αρνητική σε ένα ενδεχόμενο να γίνονται προκηρύξεις για τις θέσεις, πράγμα που όπως είπε ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να υπάρχει ένα συμβούλιο στο οποίο θα πηγαίνουν τα πρόσωπα και να γίνεται προκήρυξη». Πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να βρουν μια θεσμική λύση για τους διορισμούς.Στα θέματα της δικής της αρμοδιότητας, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις δομές φιλοξενίας. Παρότι όπως είπε υπάρχει θέρμανση στα καταλύματα, είναι δύσκολες οι συνθήκες