Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε συνέχεια των σοβαρών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται στις εξής περιοχές:

Στην Αττική, στις περιοχές:

– Ηλιούπολη,
– Χαλάνδρι,
– Αγ.Απόστολοι Καλάμου,
– Άγιος Στέφανος,
– Πετρούπολη,
– Γλυφάδα,
– Περιστέρι,
– Ίλιον,
– Βριλήσσια,
– Κάτω Κηφισιά,
– Μαρούσι,
– Δαχτυλίδι Αμαρουσίου,
– Λούτσα,
– Παλαιό Ψυχικό,
– Νέο Ψυχικό,
– Γραμματικό,
– Αγία Παρασκευή,
– Πολύδροσο,
– Διόνυσος,
– Καπανδρίτι,
– Κιούρκα,
– Καλογρέζα,
– Μενίδι,
– Νέο Ηράκλειο,
– Σκαραμαγκάς,
– Σαλαμίνα,
– Αυλώνας,
– Νέα Ιωνία και
– Μεταμόρφωση.

Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων, που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα βόρεια προάστια σημειώθηκαν περισσότερες από 600 πτώσεις δέντρων, ενώ υπήρξαν περιοχές, όπως αυτή της Εκάλης, όπου νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, αλλά και νερό, επί περισσότερες από 12 ώρες. Ο Δήμος Κηφισιάς εκτιμά ότι στην περιοχή του , 3500 – 4000 σπίτια δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες, έχοντας επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά, όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι, ενώ συνεχίζουν με στόχο την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας, αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.