Έρωτας στη μικρή οθόνη. Hμέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι κοντά και επειδή φέτος όλοι θα περάσετε χαλαρά στο σπίτι παρέα με το ταίρι σας, έχουμε να σας προτείνουμε κάποιες από τις καλύτερες ταινίες με θεματικές γύρω από την αγάπη, τον έρωτα και πάνω απ’ όλα, την ανθρώπινη επαφή.

Ακόμα και αν δεν είστε δεσμευμένοι, μπορείτε να περάσετε μια όμορφη βραδιά με τους φίλους σας παρακολουθώντας ένα έργο με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

«Pretty Woman» του Γκάρυ Μάρσαλ

Ο έρωτας, ο πραγματικός έρωτας, δεν σταματάει μπροστά σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και καθωσπρεπισμούς. Αυτό ακριβώς αποδεικνύεται στην ρομαντική αυτή ταινία με τους Richard Gere στο ρόλο ενός επιτυχημένου επιχειρηματία και της Julia Roberts, σε εκείνον της ιερόδουλης. Οι δυο τους ερωτεύονται έντονα και…η συνέχεια επί της μεγάλης οθόνης των k-cineplex, τη νύχτα του Αγ. Βαλεντίνου. Μια ταινία που αρχικά θα γυριζόταν ως σκοτεινό δράμα για την πορνεία, με την πρωταγωνίστρια να είναι εθισμένη στα ναρκωτικά και το ρομάντζο να έχει άδοξο τέλος. Ευτυχώς, όμως, που τα σκηνοθετικά πλάνα άλλαξαν και η ιστορία κατέληξε σε πιο ευχάριστα μονοπάτια.

«Το ημερολόγιο» του Νικ Κασσαβέτης

Μια γυναίκα που χάνει τη μνήμη της απολαμβάνει να ακούει ξανά και ξανά την ιστορία δύο ερωτευμένων, όπως έχει καταγραφεί στο ημερολόγιό τους. Ζώντας τη δεκαετία του 1940 σε μια παραθαλάσσια πόλη της Βόρειας Καρολίνας, ο Νόα και η Άλι ζουν ένα παθιασμένο καλοκαιρινό έρωτα αν και προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα τους χωρίσει και θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξανασυναντηθούν.

«La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ

Μια  σερβιτόρα που ονειρεύεται να γίνει διάσημη ηθοποιός και ένας πιανίστας της τζαζ που θέλει να φτάσει ψηλά και να γίνει αναγνωρίσιμος μουσικός. Δύο ταλαντούχοι νέοι με βιοποριστικές δυσκολίες, οι οποίοι όμως δεν σταματούν να κυνηγούν τα όνειρα τους, συναντιούνται στο Λος Άντζελες και ερωτεύονται. Θα καταφέρει άραγε να επιβιώσει η αγάπη τους στην σκληρή και κυνική πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης; Μια υπέροχη, ρομαντική ταινία μιούζικαλ, χωρίς μελοδραματισμούς, με τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμμα Στόουν.

«Κεραυνοβόλος Έρωτας» του Άνταμ Σάνκμαν

Η Τζέιμι ήταν η τελευταία κοπέλα που ο Λάντον θα μπορούσε ποτέ να ερωτευτεί. Σοβαρή και συντηρητική, μόνο δημοφιλής δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ο Λάντον, αντιθέτως, σύχναζε με την αφρόκρεμα της τάξης, δεν είχε σκοπό στη ζωή του, ήταν ανεύθυνος, κυκλοθυμικός, χωρίς σχέδια για το μέλλον. Ένα βράδυ, η φάρσα που έστησε αυτός και οι φίλοι του έχει σαν αποτέλεσμα να βρεθεί ένα παιδί στο νοσοκομείο. Ως τιμωρία, πρέπει να συμμετάσχει στην ανοιξιάτικη παράσταση που ανεβάζει η ομάδα θεάτρου, όπου αναγκάζεται να έρθει σε στενή επαφή με την Τζέιμι. Ενώ κανείς δεν θα το περίμενε, ο Λάντον συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένος με την Τζέιμι, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

«Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, συζύγου του Παντελή Βούλγαρη, η οποία έγραψε το σενάριο της ταινίας. Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται.