Μήδεια: Το καιρικό φαινόμενο με το πολικό ψύχος πλησιάζει. Κακοκαιρία «Μήδεια» ονόμασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τη ψυχρή εισβολή που θα κάνει την εμφάνισή της στη χώρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Καιρός: Η τραγική ζωή της Μήδειας από την οποία πήρε το όνομα της η νέα κακοκαιρία

Ποια ήταν όμως η Μήδεια;

Στην ελληνική μυθολογία, η Μήδεια είναι κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη και της Ωκεανίδας Ιδυίας ή Εκάτης.

Από τη θεία της, Κίρκη, είχε μάθει την τέχνη της μαγείας, την οποία χρησιμοποιούσε σ’ όλη τη ζωή της.

Μήδεια και Ιάσονας

Όταν ο Ιάσονας, αρχηγός της Αργοναυτικής εκστρατείας, έφτασε στην Κολχίδα, η Μήδεια τον ερωτεύτηκε και έθεσε στη διάθεσή του όλα τα μέσα της τέχνης της, ώσπου ο ήρωας να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο δέρας. Ύστερα απ’ αυτό ακολούθησε τον εραστή της και για να αργοπορήσει τον Αιήτη, ο οποίος τους καταδίωκε, τεμάχισε τον αδελφό της, Άψυρτο, και σκόρπισε στη θάλασσα τα μέλη του. Ο πατέρας τότε εγκατέλειψε την καταδίωξη και επιδόθηκε στην περισυλλογή των μελών του σφαγμένου παιδιού του.

Στην Ιωλκό αργότερα, ο Ιάσονας την παρακάλεσε να εκδικηθεί τον Πελία, φονιά του πατέρα και του αδελφού του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Η Μήδεια τότε έπεισε τις κόρες του Πελία να τεμαχίσουν το σώμα του πατέρα τους και να το βράσουν, γιατί έτσι δήθεν θα κατόρθωναν να τον κάνουν πάλι νέο. Μετά την καταδίωξη του ζεύγους των εραστών από το γιο του Πελία, Άκαστο, κατέφυγαν στην Κόρινθο, όπου έζησαν για ένα διάστημα ευτυχισμένοι, μέχρις ότου ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια για να μνηστευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα, Γλαύκη. Η Μήδεια και πάλι χρησιμοποίησε τα μαγικά της φίλτρα για να εκδικηθεί την αντίζηλή της. Της έστειλε δηλητηριασμένο χιτώνα σαν δώρο για το γάμο της, ο οποίος έβγαζε φλόγες και την έκαψε.

Έρχονται χιόνια από το Σάββατο

«Μήδεια» : Σε κλοιό πολικού ψύχους η Ελλάδα για μια εβδομάδα – Χιόνια και στην Αττική

Το Σάββατο αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα η «Μήδεια», η οποία αναμένεται να φέρει μαζί της κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών, τα οποία θα σαρώσουν την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, από το Σάββατο το μεσημέρι και στη συνέχεια, θα ξεκινήσει πολύ ισχυρός χιονιάς που θα απασχολήσει τη χώρα.

Μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίζει στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις ορεινές περιοχές.

Οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες σε εισέλθουν με πολύ βίαιο τρόπο στη χώρα μας, θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, ο υδράργυρος αναμένεται να.. πέσει ακόμα και 18 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Καλλιάνος, τα φαινόμενα αυτά θα διαρκέσουν μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα βρίσκεται κάτω από πολικό ψύχος για τουλάχιστον μια εβδομάδα.