Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και απέρριψε το ενδεχόμενο συνάντησης.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, δήλωσε πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επειδή τον «προκάλεσε». Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να «γνωρίζει τα όρια του»,  σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές, των οποίων ο 62ος γύρος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου, υποστήριξε ότι Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει βοήθεια από τη Δύση.

Η δήλωση Ερντογάν

«Έκανα μια δήλωση και είπα: μπορώ να συναντηθώ με τον κ. Μητσοτάκη. Είπαμε: “Να αρχίσουν οι διερευνητικές συνομιλίες”, που τώρα πρέπει να γίνουν στην Αθήνα. O κ. Μητσοτάκης προκαλεί. Πως θα συναντηθούμε μαζί σας έπειτα από αυτή την πρόκληση;
Να μάθετε τα όρια σας. Αν θέλετε ειρήνη, να μάθετε τα όρια σας. Μην προκαλείς. Φύγατε από το τραπέζι των συζητήσεων, ήμασταν στο τραπέζι. Αν πάει έτσι, δεν μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι μαζί σας. Εάν πιστεύεις ότι θα έχεις υποστήριξη από κάπου, κάνεις λάθος»

Επιμένει στη λύση δύο κρατών για το Κυπριακό

Όσον αφορά το Κυπριακό, αντιδρώντας στις δηλώσεις Μητσοτάκη από τη Λευκωσία, ο Ερντογάν επέμεινε πως δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της λύσης των δυο κρατών και τόνισε πως είτε το δέχεται η Ελλάδα είτε όχι, οι συζητήσεις για την Κύπρο δεν μπορούν να περιλαμβάνουν λύση που περιλαμβάνει την ομοσπονδία.
Τέλος, προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να θυματοποιούνται από το 50ετές αδιέξοδο.