Στο «σφυρί» τα αθλητικά παπούτσια του Ομπάμα για 25.000 δολάρια. Υπάρχουν αθλητικά παπούτσια που κοστίζουν μία περιουσία; Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», ένα ζευγάρι σπάνιων αθλητικών παπουτσιών «Nike» που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα βγουν στο σφυρί έναντι 25.000 δολαρίων.

Όσοι έχουν παχυλό πορτοφόλι και είναι μεγάλοι θαυμαστές του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, τα παπούτσια αυτά, σε αμερικάνικο μέγεθος 12,5 (ευρωπαικό 46,5- όσο είναι και το μέγεθος παπουτσιού του Ομπάμα) θα βγουν στο σφυρί στην νέα ιστοσελίδα του οικου Σόθμπις «Buy Now» Αγόρασε Τώρα).

sothebys

Το ζευγάρι των πανάκριβων λευκών αθλητικών παπουτσιών είναι ένα από τα δύο που έχει σχεδιάσει η εταιρεία Nike.

Το άλλο το έκανε δώρο το 2009 στον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ που λατρεύει το μπάσκετ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασίας.

«Με την γνωστή σε όλους αγάπη του προέδρου Ομπάμα για το παιχνίδι, τα παπούτσια μπάσκετ ήταν μία φυσική επιλογή», αναφέρει ο οίκος Σόθμπις και προσθέτει: «Αυτό το συγκεκριμένο ζευγάρι διατηρήθηκε σε απίστευτη κατάσταση τα τελευταία 12 χρόνια».

«Είναι χαρά μου να προωθώ ένα τόσο μοναδικό προϊόν στην αγορά»

, όπως υποστηρίζει ο Μπραμ Γουότερ, διευθυντής ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου του οίκου Sotheby.

Η πώληση των αθλητικών παπουτσιών που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον Μπαράκ Ομπάμα, θα γίνει την Παρασκευή, όπως αναφέρει η «New York Post».