Αν νομίζατε ότι η Apple θα περιοριζόταν στην δημιουργία υπολογιστών και κινητών, κάνατε μεγάλο λάθος. Το Apple Car έρχεται να ανατρέψει όλα τα δεδομένα στην τεχνολογία της βιομηχανίας αυτοκινήτων! Σε συνεργασία με την Hyundai, σύντομα θα λανσάρουν ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το launching αναμένεται να γίνει μεταξύ 2023 και 2025. Παρακάτω θα βρεις όλες τις τελευταίες πληροφορίες!

Apple Car: το νέο στοίχημα του κολοσσού

Η Apple έχει καταφέρει να κάνει τα Iphone προέκταση του χεριού μας. Θα είναι το ίδιο επιτυχημένο και το project του Apple Car; Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της Apple, δημοσιοποίησε μια νέα αναφορά με τις προδιαγραφές της πρωτότυπης ιδέας. Το Apple Car θα είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο υπό πλήρη φόρτιση θα έχει εμβέλεια 482.803 χιλιομέτρων.

http://https://www.instagram.com/p/CKyfn2OBpQ5/

Ο Kuo πιστεύει ότι η Apple μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το εγχείρημα, καθώς τώρα ξεκινάει η μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα με σύστημα self-driving.  Παρομοίως, πριν λίγα χρόνια η αγορά είχε έλλειψη από smartphone πριν από το iPhone. Ο αναλυτής εκτιμά  επίσης ότι το έργο του οχήματος θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να κερδίσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Μια από τις κυριότερες παραμέτρους που εξετάζουν είναι η φόρτιση. Αν κρίνουμε από τα Iphone, για τα οποία πολλοί χρήστες παραπονιούνται για την μπαταρία που συνεχώς εξαντλείται, η φόρτιση του Apple Car αποτελεί ένα θέμα που πρέπει να προσέξουν οι κατασκευαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα φορτίζει γρήγορα, αγγίζοντας το 80% της φόρτισης σε 18 λεπτά. Δηλαδή με μόλις 5 λεπτά φόρτισης θα μπορείτε να διανύετε 96.5606 χλμ. Λέτε η φόρτιση του Apple Car να μοιάζει κάπως έτσι;

http://https://www.instagram.com/p/CKGzEA_JCnm/

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 160 mph. Το E-GMP έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στις στροφές και σταθερότητα οδήγησης σε υψηλή ταχύτητα. Αυτό οφείλεται στη βέλτιστη κατανομή βάρους μεταξύ του εμπρός και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου, ενός σχεδιασμού που επιτρέπει ένα χαμηλό κέντρο βάρους χάρη στη χαμηλά τοποθετημένη μπαταρία του και την υιοθέτηση ηλεκτρικών κινητήρων. Ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες, όπως το βάρος και η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.  Αναμένουμε με αγωνία τις καινούργιες εξελίξεις.

Από την Εύα Βαλαμβάνου