Στις καταγγελίες, που συνεχώς αυξάνονται στο χώρο του θεάτρου περί σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, εκφοβισμού και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς, πήρε θέση και ο ηθοποιός Άλκης Κούρκουλος.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, ο Άλκης Κούρκουλος, θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι «οι τελευταίες αποκαλύψεις και καταγγελίες θα χαλάσουν την εικόνα που έχει το κοινό για το θέατρο».

«Μη φοβάστε για το θέατρο. Το θέατρο δεν παθαίνει τίποτα.» έγραψε χαρακτηριστικά μέσα σε μαύρο φόντο.

Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Η θεατρική πράξη είναι ανώτερη, δεν περίμενε κανέναν για να εμφανιστεί. Δεν θα λείψουν σε κανέναν, κανείς μας δεν θα λείψει. Στη χειρότερη περίπτωση τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια. Μπορεί όμως τώρα να γίνουν και καλύτερα. Τώρα γιατί τώρα μπορούν, γιατί τώρα δεν φοβούνται».

Η ανάρτηση:

Άλκης Κούρκουλος: Η ανάρτηση για τις καταγγελίες στο θέατρο

Ποιός είναι ο Άλκης Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι γιος του γνωστού ηθοποιού, Νίκου Κούρκουλου, ο οποίος «υπηρέτησε» το Εθνικό Θέατρο επί σειρά χρόνων και μέχρι τον θάνατό του.

Οι γονείς του ασχολιόντουσαν και οι δύο με το θέατρο και στη συνέχεια δημιούργησαν το θέατρο ΚΑΠΠΑ -η μητέρα του είναι η Μελίτα Κουτσογιάννη-Κούρκουλου, που ήταν βοηθός σκηνοθέτη- οπότε το «μικρόβιο του θεάτρου» υπήρχε μέσα του εκ γεννετής αν και μικρός δεν ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Μάλιστα, σε ηλικία 13 ετών είχε δηλώσει πως θα άλλαζε το επίθετο του.

Για αρχή, σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, διεύθυνση φωτογραφίας.

Στη συνέχεια, όμως, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Εργάστηκε για κάποιο διάστημα ως βοηθός σκηνοθέτη και ηχολήπτης ενώ το 1985 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, στην ταινία του Μανούσου Μανουσάκη «Η Σκιάχτρα».

Διαβάστε επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο Εθνικό Θέατρο:

https://radar.gr/article/70487/paraitithike-o-dimitris-lignadis-apo-to-ethniko-theatro