Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε τη μεγάλη επένδυση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην οποία συμμετέχει στρατηγικά ο Γερμανικός Ενεργειακός Όμιλος RWE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της μεγάλης επένδυσης ψήφισε και ο συνδικαλιστικής της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος.

Καθοριστική ήταν η συμβολή για το μεγάλο αυτό επενδυτικό πρότζεκτ του δρ. Ρολφ Μάρτιν Σμιτς διευθύνοντος συμβούλου της RWE, του Διοικητή της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, του Γιώργου Πατεράκη μέλους του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και Προέδρου της Επιτροπής Γερμανικών Επενδύσεων στην Ελλάδα και του Κωνσταντίνου Μαύρου Διευθυντή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της ΔΕΗ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη και μοναδική μεγάλη επένδυση που πραγματοποιείται στη χώρα, καθώς όλες οι άλλες έχουν βαλτώσει, από το Ελληνικό μέχρι τα καζίνο, την ΔΕΠΑ και τα Ναυπηγεία, το ύψος της οποίας θα φθάσει τα 1,2 δις. ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω κοινής εταιρίας που θα δημιουργηθεί και στην οποία η ΔΕΗ θα κατέχει το 49%, οι Γερμανοί το 51%.

Για την ιστορία πάντως, οι πληροφορίες λένε πως τις προηγούμενες ημέρες ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα επισκέφθηκε και συνομίλησε επί μακρόν με τον νέο υπουργό Ενέργειας κ. Κ.  Σκρέκα.