Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη για φήμες και για υπονοούμενα προς το πρόσωπο του, να θυμηθούμε το μαχαίρωμα που είχε δεχτεί. Το 2002 ο γνωστός σκηνοθέτης είχε μαχαιρωθεί πισώπλατα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από άγνωστο.

Τότε είχε περιγράψει την επίθεση που δέχτηκε στο Down Town.

Με μια … θεατρική περιγραφή, όπως άλλωστε θα ταίριαζε στην προσωπικότητα του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, περιγράφεται αυτό το σοβαρό περιστατικό, το μαχαίρωμα, στη συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Πράγματι κινδύνευσε η ζωή μου. Ήμουν χύμα στο πάτωμα του σπιτιού μου. Ετοιμοθάνατος», λέει, και συνεχίζει: «ξαφνικά, κατάλαβα ότι άνθρωποι της γειτονιάς, που δεν τους έδινα καμία σημασία, είχαν μαζευτεί γύρω μου και μου φάνηκαν πολύ όμορφοι. Βυθιζόμουν στον θάνατο και τους έβλεπα: ήταν ωραίοι, παντού γύρω μου υπήρχαν ωραία χρώματα».

Όπως είχε τονίσει,  γλίτωσε γιατί είχε τεράστια θέληση να ζήσει και καταλήγει: «δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτή την ιστορία, δεν ξέρω τις λεπτομέρειες που κάποιος ίσως ήθελε να ακούσει, ξέρω όμως ότι κινδύνευσε χοντρά η ζωή μου. Με το που βγήκα από την Εντατική πήγα σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου Σωτηρία. Έξω από το παράθυρο είδα ένα δέντρο και είπα “τι ωραίο χρώμα που είναι το πράσινο, τι ωραία που είναι η ζωή”».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν φοβήθηκε και αν έβλεπε εφιάλτες μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης απάντησε ότι δεν έβλεπε εφιάλτες απλά εκτίμησε τη ζωή του αλλιώς.

Δείτε τι έλεγε ο Δημήτρης Λιγνάδης για την παραίτησή του πριν μερικές μέρες

https://radar.gr/article/68792/lignadis-den-yparxei-entoli-gia-paraitisi-moy-apo-to-ethniko-theatro