Αγουροξυπνημένα ρακούν, τσαχπίνες λιβελούλες και αλκύονες, άσεμνες θαλάσσιες χελώνες, αρκούδες και φώκιες σε ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα…

Οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού «Κωμική Φωτογραφία Άγριας Φύσης» -που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει για την προστασία της άγριας ζωής, αλλά και να αναδείξει την κωμική πλευρά της- προσφέρουν πολύ αναγκαίο γέλιο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Η φωτογραφία του Τέρι, της θυμωμένης χελώνας που μας δείχνει το μεσαίο δάχτυλο, στα νερά του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ©️ Mark Fitzpatrick/Comedy Wildlife Photo Awards 2020.

«Άντε να σηκώνομαι σιγά σιγά» σκέφτεται μάλλον το ρακούν της φωτογραφίας, που μόλις ξύπνησε και τεντώνεται μέσα σε κουφάλα δέντρου στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ Charlie Davidson/Comedy Wildlife Photo Awards 2020.

«Θανατηφόρα πορδή» ο χιουμοριστικός τίτλος της φωτογραφίας που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Πορτφόλιο» και απεικονίζει μία καφέ αρκούδα στην Αλάσκα να «καταρρέει», έχοντας μόλις μυρίσει τα αέριά της… Daisy Gilardini/Comedy Wildlife Photo Awards 2020

Μια αλκυόνη φαίνεται να «τρολάρει» την πινακίδα που γράφει «Απαγορεύεται το ψάρεμα», κρατώντας ένα ψαράκι στο στόμα της, καθώς κάνει μια στάση πάνω της Sally Lloyd-Jones/Comedy Wildlife Photo Awards 2020.

Μια χαριτωμένη λιβελούλα παίζει κρυφτό με τον φωτογράφο στο Ντέβον της Βρετανίας Tim Hearn/Comedy Wildlife Photo Awards 2020.

Φώκια στη Σκωτία φαίνεται να χτυπιέται στα γέλια, αλλά στην πραγματικότητα χασμουριέται Ken Crossan/Comedy Wildlife Photo Awards 2020.

Το σκιουράκι που προπονείται να γίνει τενόρος στην Ουγγαρία κέρδισε το Βραβείο Κοινού Roland Kranitz/Comedy Wildlife Photo Awards 2020.

Ωχ, κοψομεσιάστηκα, είναι σαν να λέει ο γέρων μακάκος με το μπαστούνι.

«Μαϊμουδοδουλειές»… Σε ταξίδι μου στο Βόρνεο, είχα πολλές ευκαιρίες να παρακολουθήσω μαϊμούδες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Οι παραπάνω μακάκοι μού έδειξαν λίγο περισσότερο από ό,τι ζητούσα! Μη με κατηγορείτε… απλώς τραβάω φωτογραφίες, δεν μπορώ να ελέγξω την άγρια φύση!» γράφει ο φωτογράφος Megan Lorenz / Comedy Wildlife Photo Awards.

https://radar.gr/article/69805/eksofylla-periodikon-poy-egrapsan-istoria