Τρεις σοβαρές μαρτυρίες- καταγγελίες έρχονται να συγκλονίσουν τον χώρο του θεάτρου, καθώς τρεις πασίγνωστες Ελληνίδες ηθοποιοί κατηγορούν το γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open σωρεία από καταγγελίες έχει δεχθεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πρόεδρός του, Σπύρος Μπιμπίλας, για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή λεκτικής και σωματικής βίας στο θεατρικό σανίδι.

Οι άνθρωποι του θεάτρου σπάνε τη σιωπή τους και τον λόγο έχει τώρα το νεοσύστατο πειθαρχικό συμβούλιο, στο οποίο θα κληθούν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι.

καταγγελίες φιλιππίδη

Ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας δήλωσε στο Open: «Είναι πολλές (οι καταγγελίες). Δεν έχει νόημα να μπούμε σε αριθμούς, δηλαδή όποιον αριθμό και να πούμε, μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι πολύ μικρότερος ή μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος. Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ μεγάλος στο τέλος. Ήδη έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι καταγγελίες».

Μεταξύ των καταγγελιών ξεχωρίζουν τρεις σοβαρές μαρτυρίες- καταγγελίες σε βάρος πολύ γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη, που θα ταράξουν τα συθέμελα του θεάτρου.

Σύμφωνα με το Mega, οι τρεις ηθοποιοί κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς και ζητούν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Πρόκειται για τις ηθοποιούς Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πλήθος νέων καταγγελιών αναμένονται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Το εξώδικο του Πέτρου Φιλιππίδη πριν τις καταγγελίες

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο γνωστός ηθοποιός έστειλε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του εξώδικο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (πριν υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία), με το οποίο απαγόρευε την οποιαδήποτε αναφορά στο άτομό του τις επόμενες ημέρες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αρνείται να “κατακρεουργηθεί σε τηλεοπτικά παράθυρα” και να γίνουν σεβαστά το παιδί και η σύζυγός του.

Η ανάρτηση όλο νόημα της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Λίγη ώρες μετά από αυτή την επιστολή η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε μια ανάρτηση που κατά πολλούς “φωτογράφιζε” τον γνωστό θεατράνθρωπο. “Είσαι πιο ισχυρή από ό, τι γνωρίζεις και φοβούνται τη μέρα που θα το ανακαλύψεις”, είχε γράψει χαρακτηριστικά η κα. Αναστασοπούλου στα social media.

φιλιππίδης αναστασοπούλου

Δείτε εδώ τι συμβαίνει με την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη

https://radar.gr/article/69183/sto-nosokomeio-ygeia-ektaktos-o-petros-filippidis