Μιανμάρ: Νεαρή γυναίκα εκτελούσε γυμναστικές ασκήσεις και πίσω της ξεκινούσε πραξικόπημα. Στο περίεργο απόσπασμα, φαίνεται να κάνει κανονικά τις ασκήσεις της ενώ πίσω της καταφτάνουν τα πρώτα οχήματα έξω από το κοινοβούλιο.

Το βίντεο έγινε viral (δηλαδή έχει πολλές προβολές κι ακόμη περισσότερες αναδημοσιεύσεις), κάνοντας την γυναίκα της Μιανμάρ πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο.

Η ίδια δεν το επέλεξε. Έκανε αυτό που κι άλλες φορές είχε κάνει. Δηλαδή να ασκείται στην αεροβική γυμναστική στο συγκεκριμένο σημείο όπως έκανε κι άλλες φορές και να ανεβάσει το βίντεο στο facebook.

Έγραψε ιστορία

Όμως η Khing Hnin Wai (αυτό είναι το όνομα της κοπέλας) άθελά της έγραψε Ιστορία καθώς δεν πρόσεξε μια λεπτομέρεια: Ότι πίσω της βρισκόταν σε εξέλιξη το πραξικόπημα του Στρατού της Μιανμάρ, με τεθωρακισμένα οχήματα να περνούν, να σταματούν στα μπλόκα και να συνεχίζουν την πορεία τους, ενώ οι στρατιώτες έχουν προτεταμένα τα όπλα τους.

Δείτε το βίντεο:

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, η Khing Hnin Wai έκανε νέα δημοσίευση εξηγώντας πως είχε κάνει πολλά βίντεο παλαιότερα στο σημείο και πως το νέο βίντεο ήταν αληθινό.

Όπως είπε, γυρίζει χορευτικά βίντεο εκεί εδώ και 11 μήνες. Πολλοί χρήστες προχώρησαν σε συγκρίσεις με το δυστοπικό τηλεοπτικό σόου Black Mirror, ενώ στο Reddit ήδη έχουν κάνει Photoshop τη γυναίκα μπροστά από άλλα ιστορικά μνημεία, μεταξύ άλλων το Καπιτώλιο των ΗΠΑ με αφορμή την πρόσφατη εισβολή οπαδών του Τραμπ.

Στο ολόκληρο βίντεο, που δημοσίευσε η Khing Hnin Wai στο λογαριασμό της στο Facebook, όπου αναφέρει το επάγγελμά της ως δασκάλα φυσικής αγωγής, ακούγονται επίσης σειρήνες πριν εμφανιστούν τα πρώτα οχήματα πίσω της.

Διαβαστε πληροφορίες για το πραξικόπημα στο Μιανμάρ