Angelina Jolie: Δημοπρατεί πίνακα του Winston Churchill .Ο πίνακας, που ανήκει στην οικογενειακή συλλογή της Jolie, ονομάζεται «Tower of the Koutoubia Mosque», και ήταν το μόνο έργο τέχνης που δημιούργησε ο Churchill κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκτιμάται ότι η τιμή του θα φθάσει από 2,1 εκατομμύρια σε 3,4 εκατομμύρια δολάρια τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Πηγή που μίλησε στο Page Six αποκάλυψε ότι η ηθοποιός απέκτησε τον πίνακα το 2011. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, ο Βρετανός πρωθυπουργός δημιούργησε το έργο τέχνης στο Μαρακές μετά τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα τον Ιανουάριο του 1943.

Ο Winston Churchill είχε προσκαλέσει τον Franklin D. Roosevelt, την επόμενη μέρα του συνεδρίου, για να απολαύσουν μαζί τη θέα της πόλης και το ηλιοβασίλεμα. Η θέα εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Roosevelt που ο Churchill ζωγράφισε τη σκηνή ως ενθύμιο για τον πρόεδρο.

67894228

«Αναμφισβήτητα είναι ο καλύτερος πίνακας του Winston Churchill λόγω του γεγονότος ότι τονίζει τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών» δήλωσε ο επικεφαλής του Christie’s, Nick Orchard.