Σειρά Harry Potter ετοιμάζει το HBO.  απλώς θέμα χρόνου μέχρι το σύμπαν του Χάρι Πότερ να κάνει το πέρασμά του και στη μικρή οθόνη, κάτι που αρκετοί φανς του μικρού μάγου περίμεναν να γίνει πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια, μιας και από ό,τι φαίνεται η Warner ετοιμάζεται να κάνει το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο franchise της τηλεοπτική σειρά για το HBO Max ως μια live action σειρά.

Μια σειρά βασισμένη στα βιβλία

Το Τhe Hollywood Reporter αναφέρει πως μια σειρά live action βασισμένη στα βιβλία του Harry Potter είναι σε πρώιμο στάδιο παραγωγής από το HBO Max, με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας να έχουν συζητήσει με αρκετούς σεναριογράφους, για να αναπτύξουν το σύμπαν του Harry Potter στη τηλεόραση. Από την άλλη, η HBO Max και η Warner Bros. διαψεύδουν αυτή την είδηση, ωστόσο σύμφωνα με το THR, το franchise είναι “υψίστης προτεραιότητας” και για τις δύο.

Τον τελευταίο λόγο βέβαια για ότι συμβεί τον έχει η συγγραφέας του, J.K Rowling. Τέλος, το 2016 οι NBCUniversal και η Warner Bros. υπέγραψαν ένα συμβόλαιο, το όποιο επέτρεπε στην δεύτερη να προβάλει τις ταινίες Harry Potter στο HBO Max για 3 μήνες, αφού μετά το όλο franchise θα μεταφερόταν στην υπηρεσία streaming της NBC Universal ονόματι Peacock.

Έρχεται το τρίτο κομμάτι της τριλογίας

Όσον αφορά το κινηματογραφικό σύμπαν του Harry Potter, το τρίτο κομμάτι της τριλογίας των prequel Fantastic Beasts, θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου 2022.

Πάντως το franchise φαίνεται πως έχει αρχίσει να κουράζει, τουλάχιστον κινηματογραφικά, το κοινό μιας και οι δυο πρώτες ταινίες (από τις πέντε που αναμένονται) της σειράς «Φανταστικά Ζώα» δεν είχαν το επιθυμητό εισπρακτικό αποτέλεσμα, κάνοντας ίσως τη μετάβασή του στη μικρή οθόνη να μοιάζει σαν το επόμενο λογικό βήμα. Και με τον όλο σάλο που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Ρόουλινγκ για τα διεμφυλικά άτομα, και την άρνηση των βιβλίων της από αρκετούς φανς, ακόμα και μερικούς σκληροπυρηνικούς, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα δεχτεί η κοινότητα τη σειρά, εάν όντως θα γίνει.