Η Hyundai, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, παρουσίασε στους δημοσιογράφους της χώρας το ολοκαίνουργιο Hyundai Tucson. Ποιες τεχνολογίες αλλά και κινητήρες το εξοπλίζουν, στην πιο πλούσια γενιά του μέχρι σήμερα;

Το Hyundai Tucson έχει σημειώσει ήδη 7 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως ενώ αποτυπώνει το 35% των πωλήσεων της Hyundai στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Με 1 στα 5 νέα μοντέλα που πωλούνται στην Ελλάδα να είναι SUV., η Hyundai κάνει all in στο νέο Tucson, αλλάζοντάς το ριζικά, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε τεχνολογίες – κινητήρες.

Σχεδίαση: Νέα μάσκα με παραμετρικές κυψέλες και πολλά γεωμετρικά σχήματα, η οποία ενσωματώνει τα εμπρός φώτα ημέρας. Τα τελευταία μάλιστα δεν φαίνονται καν όταν είναι κλειστά, δημιουργώντας μία πρωτόγνωρη σχεδιαστική πινελιά. Στο πλάι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές νευρώσεις που παίζουν με το μάτι, ενώ highlight αποτελεί η πίσω όψη η οποία αποκτά παραμετρικά ενωμένα LED φώτα όσο ο υαλοκαθαριστήρας είναι κρυμμένος κάτω από την αεροτομή.

Διαστάσεις: Μεγαλώνει σε μήκος κατά 2 εκ. φτάνοντας τα 4.5μ., φαρδαίνει με επιπλέον 15 χλστ., παραμένει το ίδιο σε ύψος ενώ αυξάνεται τόσο ο χώρος των επιβατών (+26 χλστ. για τα γόνατα των πίσω) όσο και των αποσκευών (πλέον στα 620 λίτρα).

Εσωτερικό: Έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ακριβά και υψηλής ποιότητας υλικά τα οποία τονίζουν την ατμόσφαιρα μέσω της προσεγμένης συναρμογής. Ο ambient φωτισμός διαθέτει 64 διαφορετικές χρωματικές επιλογές με 10 διαφορετικές εντάσεις. Διαθέσιμο και με ψηφιακό πίνακα οργάνων με 10.25 ιντσών, ενώ πίνακας ελέγχου του συστήματος infotainment είναι μία οθόνη 10.25 ιντσών η οποία λειτουργεί τόσο μέσω αφής όσο και μέσω φωνητικών εντολών.

Τεχνολογίες: Το νέο Tucson διαθέτει μία 360 μοιρών κάμερα υψηλής ανάλυσης που συνδυάζεται με το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου και παρουσιάζει στον πίνακα οργάνων την εικόνα από τη νεκρή γωνία, όταν ενεργοποιείται το φλας.

Ασφάλεια: Για πρώτη φορά γίνεται προσθήκη αερόσακου ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, υπάρχει εξελιγμένο σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ενώ το cruise control λαμβάνει πληροφορίες για το όριο της ταχύτητας και από το navigation.

Κινητήρεs – εκδόσεις: Το νέο Tucson διατίθεται με υβριδικούς κινητήρες τόσο σε δικίνητες όσο και 4κίνητες εκδόσεις. Παράλληλα, υπάρχει η επιλογή για το νέο εξελιγμένο iMT χειροκίνητο κιβώτιο ή για το 7άρι αυτόματο.