Σε αυτούς τους δύσκολους, από κάθε άποψη, καιρούς, χρειαζόμαστε σίγουρα θάρρος, αγάπη, επικοινωνία με τον εαυτό μας και ενότητα με τους συνανθρώπους μας. Η δημοφιλής σειρά του Ricky Gervais After Life, έρχεται να μας θυμίσει μερικά όμορφα νοήματα που συχνά τα ξεχνάμε. Ας τα δούμε, μέσα από τα λόγια του  κεντρικού χαρακτήρα της σειράς.

Νοιώθω πως θα έπρεπε να βοηθώ εκείνους που με βοήθησαν….

Ο Τόνι αντιλαμβάνεται πως το νόημα της ζωής βρίσκεται στο να είσαι ωραίος άνθρωπος και να βοηθάς εκείνους που σου στάθηκαν, καθώς όλοι παλεύουν για κάτι

Ακόμα μια ημέρα ξεκινά, ας είμαστε δυνατοί, κοιτάζοντας κατάματα τον κόσμο

Είναι απλώς μια φράση που ο Τόνι λέει στο σκύλο του, καθώς του δίνει την τροφή του. Ένα απλό αλλά πολύ σημαντικό νόημα για κάθε άνθρωπο. Κανείς δεν ζει αν παραιτηθεί από τα προβλήματά του, αλλά βρίσκοντας τη δύναμη να τα αντιμετωπίσει

Το να είσαι ερωτευμένος είναι τα πάντα, πραγματικά

Είναι ένα συγκινητικό συμπέρασμα που ο Τόνι έβγαλε μετά το θάνατο της γυναίκας του. Να αγαπάμε και να εκτιμούμε όσο έχουμε κι όχι όταν χάνουμε.

Οι καλοί άνθρωποι κάνουν καλά πράγματα για τους άλλους

Δεν χρειάζεται να υπεραναλύουμε το τι σημαίνει να είσαι καλός άνθρωπος. Κάνοντας θετικές πράξεις που γνωρίζεις ότι θα κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους, αυτόματα σε κάνουν καλό άνθρωπο.

Δεν πρέπει να λυπάσαι τον εαυτό σου, πρέπει να προχωράς μπροστά

Εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται. Κι όμως, κανείς δεν έλυσε τα προβλήματά του λιώνοντας στην αυτολύπηση. Όπως ακριβώς το θυμίζει ο Τόνι στον εαυτό του, μετά το θάνατο της γυναίκας του.

Όλα έχουν μεγαλύτερη αξία όταν τα μοιράζεσαι με κάποιον

Μια μεγάλη αλήθεια που επίσης απορρέει από μια μεγάλη απώλεια, συνήθως, που μας κάνει να αναθεωρούμε τη μοναχική ζωή και να εκτιμούμε τη συνύπαρξη γενικώς αλλά και με όσους αγαπάμε.

Είμαστε εδώ και για τους άλλους, όχι μόνον για τον εαυτό μας

Μιαν από τις μεγαλύτερες αλήθειες της ζωής και της σειράς. Το να μοιραζόμαστε, να δίνουμε αγάπη, βοήθεια και να σεβόμαστε τους άλλους είναι πράγματα που σίγουρα θα κάνουν όσο χρόνο έχουμε στη Γη πιο ποιοτικό και ουσιαστικό.

Το να έχεις θέματα σε κάνει φυσιολογικό, όλοι έχουμε και κάποιο θεματάκι

Ο Τόνι μας θυμίζει αυτό που συχνά ξεχνάμε. Τα προβλήματά μας μάς κάνουν ανθρώπους. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και θέματα και για αυτό δεν θα πρέπει να νοιώθουμε άσχημα για αυτόν ακριβώς το λόγο.